Melyik városok szebbek Európában Budapestnél?
"18-as: Valószínűleg elfogult vagy Budapesttel szemben"
nem, nem vagyok elfogult, ugyanis mindig utáltam ott lakni.
" Meg a többi is aki azt állítja hogy gyönyörű város."
én speciel ilyet nem mondtam.
Számomra röhejes, hogy keleti meg nyugati városozol és ez laapján skatulyázol be egy várost. London szerény véleményem szerint egy undormány ronda város, éltem ott két hónapot még egyetemi szünidőben és haza is jöttem, vissza se mennék még egyszer, ha fizetnének se.. ennyit a "nyugati " városról.
Kb úgy hangzik, amiekt mondasz, mintha enyhén sznob lennél és roppant büszke lennél arra, hogy neked sikerült "nyugatra" költöznöd "keletről", persze ki tudja milyen munkával.
én lesz_rom, hogy mi nyugati meg mi keleti, Budapest egy viszonylag szép világváros, és bizony -bizony sok NYugat-Európai város csúfabban fest.
"Igen, szinte az összes nyugati szebb, mint Bp."
Ez az egyik legnagyobb téveszme, amit eddig a gyik-en olvastam.
Legutoljára Münchenben jártam és laktam, múlt héten jöttem haza, és őszintén szólva nagyon tré városnak tartom. Persze némileg rontott a helyzeten, hogy a telet töltöttem ott.
"Mind.Mert ebbe a retekfészek,cigányputriban mi a szép ? A gellért dombocska a gagyi várral meg a parlamenttel ????? MI benne a pláne ????"
Mind ? Jártál már valaha külföldön ?
"Ez amúgy rengeteg világvárosra is ugyanígy igaz.."
Például?
Detroit, Jacksonville, Tampa, Atlanta, London, Antwerpen, München például számomra bűnrondák.
De a legtöbb nyugat-európai főváros is vagy dögunalmas, semleges (se nem szép, se nem csúnya) vagy csúnyácska.
Igazából nekem az a fura ebben a vitában, hogy komolyan vannak, akik azt gondolják, a többi tőlünk nyugatra eső/gazdaságilag fejlettebb ország nagyvárosai nem küzdenek hasonló problémákkal vagy nem rendelkeznek hasonlóan csúnya városrészekkel (méghozzá szép számban!), csak a mi Budapestünk.
Ti hol éltek ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!