Koszovoban van egy kis problemam, sos?
Szerintem könnyebben kiengednek Koszovóból, mint ahogy beengedtek. Abból, hogy elhagysz egy országot, mindig kevesebb macera van, mint hogy be akarsz oda lépni. A szerbekhez meg megkötések nélkül mehetnek a magyarok, ők biztosan nem fognak problémázni.
Ha viszont bárki kötekedni akar, akkor fog (bár miért tenné?), de ez csak akkor derül ki, ha már a határon leszel.
Hogy a tranzit engedélyed mennyi ideig érvényes, az elvileg rá van írva, de akár meg is kérdezhetted volna, amikor megkaptad.
Egyébként meg magyar állampolgár vagy, ha nem követtél el kint bűncselekményt, nem fognak egyik országban sem ott-tartani.
Azt nem értem, kérdező, hogy ha vissza akarsz jutni Skopje-ba, akkor miért Szerbia felé veszed az irányt? Koszovó Macedoniával is határos, fölösleges Szerbia felé kerülni.
Egyébként a szerbek kb. egy éve már elfogadják a személyit, én is azzal mentem hozzájuk néhány hónapja.
Nos már visszatértem, de lehet nem volt világos amit írtam úgyhogy tisztáznám.
1. Skopjén keresztül kellett kerülni pedig Szerbia felé rövidebb lett volna.
2. Azért mert Szerbia nem ismeri el Koszovót mint ország és így ha nincs belépő pecséted Szerbiából akkor nem mehetsz át Koszovóból Szerbiába, hanem előbb be kell lépned Szerbiába mondjuk Macedónia felől csak ez kerülő.
És a határnál a szerbek visszafordíthatnak ha nincs belépőpecséted függetlenül az állampolgárságodtól, nem garantáltan de előfordulhat. csak én ezzel a státuszommal nem akartam pluszba rizikózni.
3. a személyimben nem volt pecsét természetesen, de az útlevelekbe sem mindig raknak.
4. Szerbiába személyivel is lehet már évek óta utazni, viszont Koszovóba csak útlevéllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!