Milyen hely Szlovénia? És Gorizia?
Figyelt kérdés
Képek alapján Szlovénia gyönyörű országnak tűnik. Nagyon drága Magyarországhoz képest? Elég kicsi, egy hét alatt be lehet járni a főbb helyeket? Át lehet ruccanni Goriziába (Olaszország)? Egy hét alatt mennyibe fájna ez egy 3 fős társaságnak, ha mindenből a lehető leggazdagoságosabbakat néznénk? És azt olvastam, hogy Szlovénia a Balkán része (legalábbis Dél-Szlovénia), tehát lehet ebben az országban találkozni az igazi, utánozhatatlan balkáni népzenével? Illetve a szlovénok is olyanok, mint a délebbi szlávok?2012. jan. 16. 18:17
1/3 anonim válasza:
A szlovénok már elég messze állnak a balkáni népektől,Ny-Európához inkább közelebb állnak.
Egy hét alatt sok mindent be lehet járni.
Tengerpart, Ljubljana, Postojna, Bled, Predjamski Grad, Bohinj-i tó és környéke,
Ha meg át akartok menni Olaszországba, akkor már inkább Sezana, és akkor ott van a közelben Trieszt,Miramare meg Duino.. (meg a Grotta Gigante)
Goriziában átmenet nem sok érdekességet láttam.
2/3 anonim válasza:
én dél-Szlovéniában élek és itt tutira nincs balkáni népzene :D
3/3 anonim válasza:
Én meg észak-keleten élek és felénk sincs semmi ilyen:)
Magyarországhoz képest amúgy átlagban a szolgáltatások dupla árúak, viszont élelmiszerben nagyon hasonló árak vannak, mint Magyarországon.
Szállást apartmanban vagy hostelben érdemes foglalni, mondjuk ez utóbbi eléggé puritán, de legalább nem túl drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!