Mik azok a dolgok, amik Svédországról egyből eszetekbe jutnak?
NEKEM sok minden jut eszembe a svédekről xD Mivel svéd meséken nőttem fel, ezért ezeknek köszönthetően sokat hallottam az északi népről.
Imádják a természetet és az állatokat.
ABBA, Dr. Alban, Roxette (szerettem ezeket hallgatni). Volvo, Saab, Scania, IKEA, JYSK.
Mesék: Nils Holgersson, Bobo, Góliát, Halge (képregények). Van egy angol nyelvű svéd képregény is, amit be is linkeltem. Iszonyú sokat lehet rajta nevetni. Van sikere, ám! :D
egyebek:
-nemzeti ételük a köttbullar, amihez krumplit, barnamártást meg lekvárt tesznek. Imádják a kávét (állítólag) - ha egy svéd cukrászdában kérsz egy sütit, kapsz ajándékba egy bögre kávét.
-Gamla Stan Stockholmban
-büszkék a zászlajukra, de nem viszik túlzásba, mint az amerikaiak, akik mindenféle dolgokat készítenek a saját lobogójukból (pl. melltartót, fürdőruhát, stb.) A svédek sokszor kiteszik a ház falára, hajó elejére. De a madáretetős házikók is kapnak fából készült svéd zászlót :D
-a feledhetetlen Ingmar Bergman és Björn Borg! xD
-jó párszor azt hallottam, hogy a svédek szeretik a csoportos szexet, de nemtom, ez mennyire igaz. Mivel engem nem érdekel a szex ,és az sem, hogy melyik országban a legaktívabbak. Asszem a meztelenség is természetes náluk
-szauna (bastu)
-a svéd férfiak szívesebben vesznek részt a gyereknevelésben, mint más európai apák
-jávorszarvasmániások :D
egy csomó mindent felsorolnék, de szerintem ennyi elég is lesz.
nagyon nagyon köszönöm!
még szerencsére nem kell leadnom, február 16. a határidő, de ha elkészül a borító megpróbálom feltenni ide.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!