Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mik azok a dolgok, amik...

Mik azok a dolgok, amik Svédországról egyből eszetekbe jutnak?

Figyelt kérdés
Egy Svédországról szóló házidolgozathoz kellene borítót csinálnom, és arra gondoltam, összevágok egy képet, amin az országra jellemző dolgok vannak, de nem sok ilyen jut így hirtelen eszembe. Tudnátok írni párat? És légyszi normálisan, olyat, ami tényleg beleillik egy dolgozatba..:) Köszönöm!
2012. jan. 14. 19:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

NEKEM sok minden jut eszembe a svédekről xD Mivel svéd meséken nőttem fel, ezért ezeknek köszönthetően sokat hallottam az északi népről.

Imádják a természetet és az állatokat.

ABBA, Dr. Alban, Roxette (szerettem ezeket hallgatni). Volvo, Saab, Scania, IKEA, JYSK.

Mesék: Nils Holgersson, Bobo, Góliát, Halge (képregények). Van egy angol nyelvű svéd képregény is, amit be is linkeltem. Iszonyú sokat lehet rajta nevetni. Van sikere, ám! :D

[link]

egyebek:

-nemzeti ételük a köttbullar, amihez krumplit, barnamártást meg lekvárt tesznek. Imádják a kávét (állítólag) - ha egy svéd cukrászdában kérsz egy sütit, kapsz ajándékba egy bögre kávét.

-Gamla Stan Stockholmban

-büszkék a zászlajukra, de nem viszik túlzásba, mint az amerikaiak, akik mindenféle dolgokat készítenek a saját lobogójukból (pl. melltartót, fürdőruhát, stb.) A svédek sokszor kiteszik a ház falára, hajó elejére. De a madáretetős házikók is kapnak fából készült svéd zászlót :D

-a feledhetetlen Ingmar Bergman és Björn Borg! xD

-jó párszor azt hallottam, hogy a svédek szeretik a csoportos szexet, de nemtom, ez mennyire igaz. Mivel engem nem érdekel a szex ,és az sem, hogy melyik országban a legaktívabbak. Asszem a meztelenség is természetes náluk

-szauna (bastu)

-a svéd férfiak szívesebben vesznek részt a gyereknevelésben, mint más európai apák

-jávorszarvasmániások :D

egy csomó mindent felsorolnék, de szerintem ennyi elég is lesz.

2012. jan. 29. 18:29
 22/22 A kérdező kommentje:

nagyon nagyon köszönöm!

még szerencsére nem kell leadnom, február 16. a határidő, de ha elkészül a borító megpróbálom feltenni ide.:)

2012. jan. 29. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!