Kezdőoldal » Utazás » Európa » Aki már nyaralt tengerpart...

Aki már nyaralt tengerpart közelében segítene? (családi meglepetés) (többi lent)

Figyelt kérdés
A családomnak mikor még gyerek voltam úgymond megígértem hogy ha keresni fogok elviszem őket a tengerhez.(a szüleimnek évekig kellett spórolniuk, hogy eljuthasson a család a Balatonhoz). Most hogy már dolgozok szeretnék elkezdeni félretenni és a nyáron elvinni nyaralni a családot. Aki mostanság volt tengerpart közelében(Horváto., Görögo. stb) Tudnátok esetleg ajánlani utazási irodát vagy helyet. Kb mennyibe került a nyaralás?Mivel mentetek? jól jönne egy kis segítség:)
2012. jan. 10. 20:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Bulgária? Olcsobb mint a többi ugy tudom,és mindenki nagyon dicsérte!
2012. jan. 10. 21:20
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Grandtours-os vagyok!!

Az oldalon minden információt megkapsz,árakat is az online foglalás menüpont alatt...és akkor hetekre lebontva kiírja,hogy mikor mennyi:)

Bulgária pedig putri egyébként:)

2012. jan. 11. 17:32
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is Görögöt javaslom, Paralia, Sarti. Az út hosszú 16-18 óra vagy még több is lehet, de szerintem kényelmesebb busszal. Közben megy film, biztonságosabb is busszal sztem, meg a határokon röpködni szoktak zsebbe a pénzek (bár nem tudom az autósokat is megvágják-e. Fejenként 50ezereből meg lehet úszni 1 hét szállást busszal együtt. A part homokos, lassan mélyül, sok a kajálda meg a bazár. Fakultatív utakra is lehet menni.

Iroda: pl. Ikarosz, de guglizz, mert településfüggő

2012. jan. 11. 17:56
 14/23 A kérdező kommentje:

huuhhh rengeteg hasznos dolgot írtatok. Teljesen az ajánlottaknak folyamatosan ahogy az időm engedi utánajárok.

Nagyon köszönöm a sok tanácsot. akinek még vannak tapasztalatai szívesen fogadom.

2012. jan. 11. 19:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már viszonylag sok helyen, tudok segíteni. :)

Szerintem, ha tudod, hogy nem tudtok minden évben, 2évente lejutni a tengerparthoz, ill. ez lesz az első közös családi nyaralás, akkor már valami szebb helyet válassz. (persze nem kell azért a legdrágábbat) Ilyen szempontból én pl Paraliát rögtön kiejteném, és Bulgáriát.

Legközelebb Horvátország van. Ott még csak egyszer voltam, de szerintem elég drága...(nem szállás, hanem inkább élelmiszer szempontjából)

Ami olcsó, és szép, jó az Görögország, és Montenegró.

Görögországban szerintem a Halkidiki félszigetet nézegesd, az nem drága, és szebb is, mint az olimposzi riviéra. Montenegróban pedig Šušanj, Tivat, Rafailovići, Herceg Novi (mondjuk Herceg Novi drágább a többinél).

Mi voltunk már busszal, vonattal, és kombival. (én szivesen mennék repülővel és/vagy kocsival is, de a családi többi tagja nem díjazza ezeket az ötleteimet, így általában busszal megyünk).

Busszal annyit mentünk már, hogy tisztára megszoktam, nem zavar semmi benne (főleg a hosszú spanyolországi út után), aludni is nyugodtan tudok benne.

Utazási irodát sajnos nem tudok ajánlani, nem Magyarországon élek. De nálunk utazási irodánál 10 nap pl Pargán (mi idén valószínűleg oda megyünk, így leginkább a pargás ajánlatokat nézegetem) 150-200 euró személyenként, önellátásos apartmanban, és ebben a buszút ára is benne van.

Gyros, souvlaki görögben 1-2 euró között van, ruhák 5-15 euró (elvileg "olasz"), fürdőruhák dettó, több árat nem igazán tudok mondani, utoljára 2010ben voltam (akkor Olympic Beachen)

Tavaly Spanyolországban voltunk, de ez azért drágább valamennyivel. (2 hét 300-500 euró/fő, félpanziós ellátás, 3-4 csillagos hotelekben)

A fagyi nagyon drága olaszban, spanyolban, és franciában.

Ha valami kérdésed van, akkor írj. Sietek, úgyhogy csak ennyit tudtam most írni, ha majd még eszembe jut valami akkor írok.

2012. jan. 12. 14:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Paralia tényleg nem jó, mi is oda mentünk egyik évben, és ahhoz képest, amit mondtak, meg írtak róla, hogy milyen szép, meg jó, hát nem egy vaszisztdasz. alig vannak ott bazárok, a strand pedig egyáltalán nem szép és nem is kellemes.
2012. jan. 12. 18:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Paralia Görögországban van, és a Chalkidiki-félszigeten van Sarti, ami szintén Görögo. Én Horvátba a kavicsos part miatt nem mennék, ha már tenger, akkor legyen homokos.

Nem tudom Paralia melyik részén voltál, szerintem sok bazár van, persze 5. nap már unalmas. Aki nem jár rendszeresen nyaralni, vagy tengernél sem járt, élvezni fogja. A strand nem egy was is das...elárulom Venice Beach Los Angeles-ben sem egy nagy was ist das, ott is voltam. Attól függ mihez viszonyítod. Szerintem megfelelő, igaz elég zsúfolt, mert minden "kispénzű" ember odamegy, és nem valami széles, de nekem senki nem taposott a számba. Árban pedig olcsó, és jól el lehet tölteni az időt. A görögök pedig nagyon kedvesek, és sokan tudnak pár szót magyarul is, de angolul vagy németül is simán meg tudod értetni magad.

Olympic Beach Paralis mellett van, közel vannak egymáshoz, esti sétához vagy bringó hintózáshoz ideális táv. Olympic Beach viszont kisebb, a bazár is kevesebb.

2012. jan. 12. 19:26
 18/23 anonim válasza:
100%

Én is a szüleimmel voltam, ám Romániában, Saturn az nekem tetszett és a Sirena hotel ajánlom vagy Mamaia is szép vagy Neptun...

Mi vonattal mentünk amiben ágyak voltak, és egyáltalán nem volt így fárasztó:D

2012. jan. 12. 20:46
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
én Paráliát azokhoz a helyekhez viszonyítottam, ahol előtte voltam görögben, pl Sartiban is voltam. Sarti nagyon tetszett, meg az összes többi, egyedül Parália volt csalódás nekem. még taverna is kb csak 2 volt a közelben. de aki még nem volt tengerparton, az biztos ott is élvezné, ebben igazad van.
2012. jan. 12. 20:50
 20/23 anonim válasza:
100%

Szerintem Horvát nagyon drága, Spanyol szintén, Olaszban még nem jártam, az én nagy kedvencem, ahová mindig jó visszatérni... Görögország Thassos sziget...

Én őket ajánlanám, Görögországban Thassos szigeten élő magyarok. Hihetetlenül kedvesek és segítőkészek. Az én költségvetésem és tervem már kész is van az ő segítségükkel. Egyetlen e-mailedbe kerül. Egy kérdést megér...

[link]

Jó utat! Üdv.

2012. jan. 13. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!