Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van Angliában munkalehetőség...

Van Angliában munkalehetőség év elején? Ha nincs, mikor érdemes próbálkozni?

Figyelt kérdés
A nyelvtudásom elég jó,viszont nincs szakmám. érdemes most kimenni?Ha nem akkor mikorra tervezzem az utazást?
2012. jan. 4. 18:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
némi tapasztalatom van.dolgoztam eladóként és pultosként is,talán ez jól jöhet
2012. jan. 4. 20:11
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Nekem minimálbéres munkám van (plusz borravaló és ingyen kaja, mert büfé-kávézó) és kényelmesen elvagyok belőle, nem mondanám, hogy megvonok magamtól alap dolgokat. Szórakozni mondjuk nem nagyon járok, itthon szoktunk iszogatni, beszélgetni, párommal néha moziba, állatkertbe, ilyesmi. Kaján nem spórolok jobban, mint Mo-on, sőt, eszem zöldséget, gyümölcsöt, sajtokat, sütizek, stb (húst nem, mert vega vagyok, de szerintem az is beleférne). Annyi, hogy szobát bérlek, nem lakást, de mivel a lakótársaimmal jól kijövök és a lakásunk sem egy putri, ezért ez egyáltalán nem zavar. Ja, és valamennyit teszek is félre. A minimálbéres munkámról meg annyit, hogy azért érzem jól magam benne, mert nagyon rendes főnököm, munkatársaim vannak, amikor hajtás van, akkor nehezebb, de ennyi. Na, ehhez kell tényleg szerencse, mert ha vacak a munka, hülyék az emberek és még keveset is fizet, akkor az szenvedés. Ezeket csak azért írom, mert nem értem a folyamatos ijesztgetést, ami itt megy. Igenis lehet boldogulni, jobban, mint Mo-on. Szakma nélkül meggazdagodni persze itt sem fogsz, de a másik oldala a dolognak, hogy tanulni, fejlődni itt is lehet.
2012. jan. 6. 12:17
 13/22 anonim válasza:
Sziasztok!Gábor vagyok.Elnézést a kérdezőtől,hogy belekérdezek az oldalába de látom,hogy itt írnak olyanok akik kint vannak és van tapasztalatuk a kinti dolgokban.Én is ki szeretnék menni mert itthon pokol az élet.Írok,olvasok,beszélek angolul és van két szakmám(szakács,autószerelő,fényező és kar lakatos)De a takarítástól kezdve bármit bevállalok.Tudnátok nekem segíteni,hogy hol kezdjek keresgélni munka után illetve hol tudnék lakni olcsón és aránylag kulturált körülmények között.És hova,melyik városba érdemes menni Anglián belül?A gond az,hogy egyáltalán nincs kint senkim aki eltudna irányítani ezekben az alapvető dolgokban ezért előre is köszönöm a segítségeteket!
2012. jan. 6. 12:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Arra sajnos nem tudok válaszolni, hogy mikor érdemes kijönni, szerintem nincsenek "időszakok"... én a helyedben nyár előtt jönnék, mert nyáron az itteni diákok is elkezdenek munkát keresni...

Viszont a többi válasszal kapcsolatban:

Én diplomával jöttem ki, 4 hónapig takarítottam. Gyűlöltem, de 2en megéltünk abból a minimálbérből amit ott kerestem. Kemény volt. 15kg-t fogytam 4 hónap alatt... De megérte, mert lett egy angol referenciám. Addig szóba se álltak velem ügynökségek, de miután felmondtam heti 2-3 interjúra hívtak be, mígnem egy beteg-gondozással foglalkozó ügynökség felvett. Fizetett tréningen vettem részt, egyedül voltam bevándorló. Aztán rögtön elkezdtem dolgozni, egyedül vagyok bevándorló a betegnél, akit ápolunk. A munka nagyon laza, tvzés, teázgatás, néha pelus csere, meg öltöztetés... Az egyedüli megterhelő benne az a nyelv, de legalább nem lengyelekkel dolgozom. A bér messze minimálbér felett van. Folyamatos ingyenes tréningek és végzettségek várhatók. Tehát a 0-ról 4 hónap alatt van feljebb lépési lehetőség. Ezt a munkaterületet ajánlom mindenkinek, mert hiányszakma. Jogsi és angol nyelvtudás kell hozzá csak. Na meg egy kics szerencse és hogy elő tudd adni, hogy mennyire sziveden viseled mások sorsát.

2012. jan. 6. 22:27
 15/22 anonim ***** válasza:

januárban sosincs sok munka, március, áprilisban kezdenek el lenni.

amúgy meg Anglia szarban van, rekordmunkanélküliség van, nálunk is leépítések.

szomszédlány most jött ki szeptemberben, még nincs munkája. angoltanár, szóval nagyon is jól tudja a nyelvet. már mindenhova beadta a jelentkezését, semmi.

minimálbérből egyáltalán nem fogsz jól élni, főleg nem Londonban. persze, ha 10 másik emberrel bérelsz egy lyukat, akkor lehet. de azt azért nem nevezném jó életnek.

most nem érdemes kijönni, majd ha helyrerázódtak a dolgok.

2012. jan. 7. 12:51
 16/22 anonim válasza:
Köszönöm a tanácsokat!Hát igen,szerencse is kell az élethez ebből is látszik.Mindenképpen meg kell próbálnom mert idehaza éhen halok.De feltétlenül figyelembe fogom venni a tanácsaitokat és sokat segítettetek nekem ezzel.További gondom az,hogy egyedül vagyok és kint sincs senkim,szóval azt sem tudom hova menjek,hol fogok lakni,olcsón enni stb.Van némi félrerakott pénzem az útra(200.000ft)De ez nem tudom meddig fog kint kitartani.Nincsenek nagy igényeim de ez már nem 56,mikor az emberek egy zacskó ruhával neki vágtak a világnak és összejött az élet.Szóval ha tudnátok ötleteket adni,hogy ismeretség hiányában hol kezdjem el a kinti életet,hálás lennék.Előre is köszönöm!
2012. jan. 7. 13:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
én ügynökséggel jöttem ki (nem kellett nekik fizetni!!! törvényellenes, ők mondták). volt interjú Magyarországon az ottani fejesekkel, ők döntötték el, hogy felvesznek, szerződést otthon aláírtuk, megvették a repjegyet, intézték a szállást, mindent. nem a semmire jöttem. egyedül, azaz hárman ugyanígy, de nem ismertük egymást.
2012. jan. 7. 13:43
 18/22 A kérdező kommentje:
kedves utolsó válaszadó,melyik ügynökségnél volt ez?
2012. jan. 7. 16:12
 19/22 anonim ***** válasza:

christopher martin recruitmentnek hívták, de tudtommal már nincsenek. ez hat évvel ezelőtt volt.

a tesóm meg asszem multihands, vagy multijobs nevűvel jött ki, de hogy vannak-e még, passz.

de olyat kell keresni, ahol nem kérnek közvetítői díjat(mivel illegális), és ahol nem csak közlik, hogy majd Angliában lesz munkád, hanem már Magyarországon találkozol a leendő céged fejeseivel.

2012. jan. 7. 16:20
 20/22 A kérdező kommentje:
köszi.igen,már sokat hallottam a közvetítőkről és arról,hogy mire kell vigyázni.viszont,sajnos eddig nem találtam normális közvetítő céget. Bárhol kérdezem,fórumokban,vagy akár itt,senki nem ad értelmes választ.
2012. jan. 7. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!