Van Angliában munkalehetőség év elején? Ha nincs, mikor érdemes próbálkozni?
Arra sajnos nem tudok válaszolni, hogy mikor érdemes kijönni, szerintem nincsenek "időszakok"... én a helyedben nyár előtt jönnék, mert nyáron az itteni diákok is elkezdenek munkát keresni...
Viszont a többi válasszal kapcsolatban:
Én diplomával jöttem ki, 4 hónapig takarítottam. Gyűlöltem, de 2en megéltünk abból a minimálbérből amit ott kerestem. Kemény volt. 15kg-t fogytam 4 hónap alatt... De megérte, mert lett egy angol referenciám. Addig szóba se álltak velem ügynökségek, de miután felmondtam heti 2-3 interjúra hívtak be, mígnem egy beteg-gondozással foglalkozó ügynökség felvett. Fizetett tréningen vettem részt, egyedül voltam bevándorló. Aztán rögtön elkezdtem dolgozni, egyedül vagyok bevándorló a betegnél, akit ápolunk. A munka nagyon laza, tvzés, teázgatás, néha pelus csere, meg öltöztetés... Az egyedüli megterhelő benne az a nyelv, de legalább nem lengyelekkel dolgozom. A bér messze minimálbér felett van. Folyamatos ingyenes tréningek és végzettségek várhatók. Tehát a 0-ról 4 hónap alatt van feljebb lépési lehetőség. Ezt a munkaterületet ajánlom mindenkinek, mert hiányszakma. Jogsi és angol nyelvtudás kell hozzá csak. Na meg egy kics szerencse és hogy elő tudd adni, hogy mennyire sziveden viseled mások sorsát.
januárban sosincs sok munka, március, áprilisban kezdenek el lenni.
amúgy meg Anglia szarban van, rekordmunkanélküliség van, nálunk is leépítések.
szomszédlány most jött ki szeptemberben, még nincs munkája. angoltanár, szóval nagyon is jól tudja a nyelvet. már mindenhova beadta a jelentkezését, semmi.
minimálbérből egyáltalán nem fogsz jól élni, főleg nem Londonban. persze, ha 10 másik emberrel bérelsz egy lyukat, akkor lehet. de azt azért nem nevezném jó életnek.
most nem érdemes kijönni, majd ha helyrerázódtak a dolgok.
christopher martin recruitmentnek hívták, de tudtommal már nincsenek. ez hat évvel ezelőtt volt.
a tesóm meg asszem multihands, vagy multijobs nevűvel jött ki, de hogy vannak-e még, passz.
de olyat kell keresni, ahol nem kérnek közvetítői díjat(mivel illegális), és ahol nem csak közlik, hogy majd Angliában lesz munkád, hanem már Magyarországon találkozol a leendő céged fejeseivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!