Bécsben milyen a metróközlekedés?
Figyelt kérdés
Pénteken utazom vonattal. A vonat Westbahnhof-ra érkezik, és nekem Handelskai megállóra kell eljutnom, ami a Duna-part közelében van. Ez a barna metróvonal. Mindent megnéztem térképen, csak arra lennék kíváncsi, hogyan működik. Hogy néz ki? Olyan mint Budapesten? Fel kell mutatni a jegyet, vagy vannak már biztonsági kapuk? Honnan tudom, hogy jó irányba megyek e. Sosem utaztam még külföldön metróval.2009. máj. 20. 19:03
1/5 anonim válasza:
nagyon jól néz ki, a jegyes dolog pedig úgy zajlik, hogy megveszed a jegyet (mi pl napijegyet vettünk, kb két-háromezer forintnyi euróért, bármilyen tömegközlekedési eszközre jó..nem kell lyukasztgatni, vagy ilyesmi, csak egy kártya, amit elég megmutatnod, ha kérik) az automatánál, lemész a mozgólépcsőn, megkeresed, merre kell menni és kész..sokkal egyszerűbb, mint a pesti (én ott elvesznék, viszont pl londonban nincs semmi gondom), és mi nem találkoztunk egyetlen ellenőrrel sem.
2/5 anonim válasza:
Jó. A menetjegy 1.70 € és egy irányba mehetsz vele az utad végéig, ha átszállsz villamosra vagy buszra, akkor is érvényes a jegyed azokra is tovább. Tehát 3.40 €-ból meg tudsz fordulni oda-vissza Bécsben, bárhol is legyen az uticélod? Ezenfelül van napijegy és 3 napos turista jegy meg még több minden kedvezmény, de ezek árait pontosan nem tudom,
-illéspityu-
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi...a jegyem megvan, mert a vonatjegyem érvényes a metróra is. Már csak az a kérdés, hogy megfogom e találni a barna vonalat, az U6-ot. Nem tudok németül, de remélem sikerülni fog! :D
2009. máj. 20. 20:54
4/5 anonim válasza:
Most olvastam el részletesen. Egyszerűen az U 6-al menj Floridsdorf irányába. Nem kell átszállni!
-illéspityu-
5/5 A kérdező kommentje:
No, még annyit, hogy ott is ugyanúgy bemondják a következő állomást, illetve érkezésnél az adott állomás nevét? köszi :)
2009. máj. 21. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!