Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik élhetőbb szerintetek...

Melyik élhetőbb szerintetek Canada vagy Franciaország? (többi lent) FONTOS

Figyelt kérdés

Nah tehát ez a 2 ország ugymond tetszik ahova ugy érzem legalább minimálisan is be tudnék illeszkedni. Csak 1 gond van hogy csak angolul beszélek (bár még csak 17 vagyok) de ez franciába nem jelent gondot? ÉS a másik mint már írtam 17 éves vagyok fiú ha minden jol megy lesz 1 érettségim , és utána milyen szakmát tanuljak hogy e 2 országban bizonyosan találjak munkát?

Előre is köszönöm mindenkinek!

2011. dec. 28. 09:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

>Kanadába nem lehetetlen legálisan kijutni, csak egy jó végzettség/szaktudás és jó nyelvtudás kell hozzá.

Az kevés, egy magyarnak ez 0. A kanadaiak nagyon képmutatók, de kegyetlenül rá is fognak baszni. Talán Quebecben másként van, de általában a kínaiakat, indiaiakat és az arabokat engedik be. Na, azoknak mindent szabad, mert menekültek. Bejut egy, aztán családegyesítés címén hozza az egész pereputtyot. A legnevetségesebb történetek is jók, ha valaki ázsiai.

Persze, akit igazán üldöznek az nem jut el Kanadába, de ez őket nem érdekli.

Drága a kaja is és a lakhatás is és egy kezdő bevándorlónak, 0 kapcsolatokkal az is marad még évekig.

Az időjárás az ország nagy részén kegyetlen.

A közbiztonság biztos jobb, például Vancouverben és északon, ahol nem lakik senki, de ahova egy új bevándorló kerül ott nem. És Kanadába is beengednek mindenkit. Szóval fizethet a gettóért 500 $ - t, + kaució.

Egyébként pedig az egész elég embertelen, ahol a született kanadaiaknak soha életükben semmi problémájuk nem volt, el sem tudják képzelni, hogy legyen. Nem is tudom, hogy ilyen emberektől mit lehet várni.

10 - 15 éve még nagyon megérte kimenni, aki akkor ment és nem szívta szét az agyát, az nagyon jó eséllyel jól járt. Ma már egy európainak felesleges ott próbálkoznia. Egy kínai persze menjen, neki jó lesz ott.

2011. dec. 29. 21:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Nincs olyan szakma, ami jó. A papírt úgysem fogják elismerni ott. Ha tényleg ki akarsz menni, akkor nézd meg, hogy milyen iparágak futnak most Kanadában és aszerint válassz. Persze ez sem biztos, mert amikor felfutott az építőipar és valami kitanult kőművesnek, akkor ma, ha nem is munkanélküli, de biztosan kevesebbet keres, mint 3 éve.

A faipari dolgok biztosan jók, és az olajbányászat is, de garancia nincsen semmire ezekkel sem. Illetve bármilyen szerelő is nagyon jó lenne, ha lennének ott szerszámaid hozzá.

2011. dec. 29. 21:29
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

"Drága a kaja is és a lakhatás is és egy kezdő bevándorlónak, 0 kapcsolatokkal az is marad még évekig.

"

Miért vagy ilyen ellenséges Kanadával szemben? Éltél már egyáltalán itt? Én kezdő bevándorló vagyok itt, mert még csak 1,5 éve vagyok itt, előtte Angliában éltem és Kanada Európához képest jóval olcsóbb. Kaja nem drága, a lakhatás pedig legalább 30-35%-kal olcsóbb itt, mint Európa nagyvárosaiban. Az pedig hogy nem fogadnak be és nem ismerik el a végzettségeket, az nem igaz! Én magyar informatikus diplomával dolgozom egy toronto-i cégnél. Szerintem nagyon is jó ország Kanada, az pedig hogy neked nem jött be(már ha jártál ott egyáltalán) az a te dolgod.

2011. dec. 29. 21:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok ellenséges, de ilyeneket írnak a kanadai magyarok fórumán is. 3 emberről tudok, akik kimentek és önként visszajöttek, az egyik mindig is Kanadában akart élni. Na, az ő történetét elég részletesen ismerem.

Arról már nem is szólva, hogy kijutni sem olcsó és lehet, hogy már az induló repülőtérről visszaküldenek. Lehet, hogy be sem engednek. Akkor elbukott annyi pénzt, amivel egy európai országban kezdhetne. Ezt akarod?

Én magam nem mennék Kanadába, de azt elismerem, hogy 10 - 15 évvel ezelőtt nagyon jó lehetett kivándorolni és lehet, hogy egy informatikusnak még mindig az, de az emberek többségének nem. Itt a gyakori kérdéseken is rengeteg kérdés van Kanadáról, mintha csak fel kellene szállni a repülőre egy szakma birtokában és minden rendben lenne. Ez még Európában sincs így, de Kanadában, ahol nem automatikusan adják ki a munkavállalási és a tartózkodási engedélyt, ha egyáltalán megkapja meg végképp nem.

Ha valaki Magyarországról talál munkát ott és már leszervezett munkaszerződéssel kimegy az még jó lehet, de akkor sem biztos, hogy ott is tud maradni.

Egyébként Németországban már 400 € - ért egész jó lakásokat lehet bérelni mindenhol, szóval ennél biztos nem olcsóbb Kanada. Olyan angliai szinten lehet a lakás költsége.

2011. dec. 29. 21:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez az Anglia jó ötlet, amit írtál, úgy tényleg könnyebb kijutni Kanadába. Én is így tudom.
2011. dec. 29. 22:00
 16/20 anonim ***** válasza:

"Akkor elbukott annyi pénzt, amivel egy európai országban kezdhetne. Ezt akarod? "

Nem akarom ezt! Ha valaki átgondoltan, előre tervez, akkor mire megkapja a tartózkodási engedélyt(a pontrendszer alapú bevándorlás 2-2,5 éves folyamat), addigra rendelkeznie kell annyi információval, hogy mire kijön, ne érje meglepetés. Mert csak úgy belevágni felelőtlenség. Mindent még itthonról kell elintézni, utánajárni, érdeklődni, stb.

2011. dec. 29. 22:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha mehet, akkor 2 év múlva nagyjából ott fog tartani, mint az az iraki, aki azt sem tudja, hogy hol van. Ha valaki annyira elkötelezett, hogy ezt elfogadja, akkor persze menjen.

De én előtt azért kipróbálnám Franciaországot, egyrészt mert Kanadában is beszélnek franciául, másrészt nem olyan nehéz megtanulni a nyelvet, harmadrészt jó tapasztalat és még az is lehet, hogy 2 év alatt bejön a dolog.

2011. dec. 29. 22:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Franciaországgal csak az a gond, hogy az ott élők elég nagy nemzetnek érzik magukat ahhoz, hogy elvárják hogy tudj a nyelvükön, az angollal ott nem sokra mész.
2012. jan. 1. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, de ez mindenhol így van. Talán Hollandia az egyetlen kivétel, ahol holland nyelvtudás nélkül is el lehet kezdeni. Folytatni persze már nem biztos.

Szerencsére az újlatin nyelvek elég ésszerűek, könnyen tanulhatóak.

2012. jan. 1. 22:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Franciaországban biztos hogy nem boldogulsz ha nem beszélsz jól franciául, nem is tudom ez hogy jutott eszedbe...Én is e között a két ország között gondolkodom( vagy még Svédország vagy Svájc) Kanadában én csak Québecbe mennék.Ott viszont szintén kell a jó francia tudás. egy kis off : ha valaki aki olvassa még itt ezeket a válaszokat a Kanada szakértők közül akkor mesélne nekem Québecről ?:D köszönöm:D
2012. jan. 3. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!