Milyenek a korulmenyek az angliai mosodakban?
Én a munkám során még nem találkoztam olyan álláslehetőséggel,hogy "mosodába keresnek embert"
Ezeket az állásokat bizonyos nemzetiségűek végzik el.
Olyan már volt,hogy szőnyeg tisztító üzembe kerestek mosodást..de a kikötés a jó kondi,és nyelvtudás.
Angliában többnyire önműködő mosodák vannak,ahová bárki bemehet,bedob pár fontot,és már moss is a nagy üzemi mosógép..
ma 16:00
Mi hetente 40-50 fontot költünk kajára,és erre hárman vagyunk..(család)Nem alja kaját veszek,és minden nap finomabbnál finomabb magyar ételeket főzök,sőt hétvégén sütni is szoktam..Azért 1 ember 20 fontból simán elvan..
Azzal meg nincs gond hogy sainsbury vagy akár Asda termékeket vásárol..Az se rosszabb mint a drágább "márka" termékek..
"Azért 1 ember 20 fontból simán elvan..
Azzal meg nincs gond hogy sainsbury vagy akár Asda termékeket vásárol..Az se rosszabb mint a drágább "márka" termékek.."
Nem azt mondtam, hogy nem lehet kijönni 20 fontból, de ha ennyiből vásárolsz, akkor már nem nagyon fér bele a gyümölcs, a hús és a normális gyümölcslé! (Nekem ezek alap dolgok.)Én is szoktam venni saját márkás cuccokat, de tapasztalataim szerint sokszor több bennük a rosszabb minőségű, mint a nem saját márkásoknál.
ma 16:11
De eszünk húst.
Halat,csirkát,sertés.Néha a párom birkahúst is vesz(én nem szeretem,ezért nem mindennapos a birka nálunk..)
2.5 kilós csirke comb 3.80 font..(ez két adag ebédnek felel meg három embernek..Ugyanez a helyzet a sertés hússal.
8 szelet sertéshús nem volt még 3 font sem..Gyönyörű hús,és nem zsíros..(ami itt már nagy szám..)
Kedves második
Én nem értem az olyanokat, mint te, miért kell elvenni az ember kedvét attól, hogy szerencsét próbáljon külföldön? Ha ennyire szar itt, te miért vagy itt?
Abban egyetértünk, hogy kell nyelvtudás, de piacképes szakma??? Ugyanmár...
Elég egy jó önéletrajz, némi szakmai tapasztalat abban amit az ember csinálni akar, kell némi elszántság és teherbírás az első hónapokra, aztán ha már meg van az első angol referencia, akkor szinte nyitott a világ. Én legalábbis 4 hónap takarítás után, most egy nívós cégnél vagyok gondozó, megkaptam a teljes kiképzést, ami fizetett volt... messze nem minimálbért keresek. Soha közöm sem volt ehhez a szakmához. És nem nevezném alja munkának. 8 órából 5-t a TV előtt ücsörgök...
8-12 ember lakik egy lakásban? Miért kéne? Egy minimálbérből simán lehet studió lakást bérelni és jól élni. Még sörre, pizzára, csokira is telik... stb. És nem csak sajátmárkás termékekre telik...
800 fontból 400 a lakhatás, marad 400... az heti 100 font! nem 20 és nem is 40...
Kedves kérdező. A mosodák szerintem többnyire önkiszolgálósak... nem sok munka van ott... általában a tulaj dolgozik benne. Szerintem más irányban keresgélj. Takarítókat pl mindig keresnek. Mondjuk az húzós, de kezdetnek megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!