Csak nekem tűnik úgy hogy Ukrajna egy érdekes, különleges, más ország és ez Kárpátaljára is igaz?
kérdező: nem, engem is nagyon érdekel, de sajnos még nem voltam Ukrajnában. lehet, hogy vannak kevésbé fejlett részei, de hát melyik országnak nincsenek? én azt vettem észre, hogy Magyarországon rengeteg embernek negatív előítéletei vannak a keleti országokkal szemben(itt kifejezetten Ukrajnára és Oroszországra gondolok), és ez engem nagyon zavar, mivel nekem szimpatikusak.
amiről külön véleményt tudok mondani, az az ukrán zene. én nagyon szeretem, főleg ilyeneket, mint Ani Lorak vagy Ruslana. vagy nem tudom, te mire gondoltál, kíváncsi lennék a te véleményedre is!:)
Szerintem meg sajna a legtöbben inkább utálják Ukrajnát. És általában csak az előítélet beszél belőlük.
Kárpátalján nem voltam még, de Lvivet jól ismerem és nagyon szeretem.
Kedvenc együtteseim az Okean Elzy és a S.K.A.Y.
Vásárlás tekintetében egy fantasztikus hely, a benzin mellett az élelmiszer is viszonylag olcsó, a minőség pedig 100szor jobb. Kár, hogy ilyen minőségű cuccokat Mo-n csak orosz boltban lehet kapni, horribilis összegekért.
Az ukrán kajákért odáig vagyok, lásd borscs, vareniki, bubliki, holubci, no meg a csokik...
Nekem Lvivben leginkább a mentalitás tetszik, hogy mindenki vallásos és talán éppen ezért nem is olyan anyagiasak. Az is tetszik, h nem szégyen, ha ünnepnapokon vagy színházba egy népi hímzésű inget, ruhát vagy kendőt veszel fel. Aminek pedig a legjobban örülök, az az, hogy sokkal kevesebb az utcákon a dohányos, mint itthon.
A nyelvet is szeretem, és bárki bármit is mond, sztem szebb, lágyabb és dallamosabb mint az orosz.
Végül pedig Boldog Karácsonyt! (ha netalán lenne olyan, aki most ünnepli...)
Első válaszoló,te életedben láttál már akár fényképet,vagy egy szót is Kijevről?
Mert gyönyörű város.A Szent Szófia székesegyház is csodálatos.Ukrajna tényleg szép és különleges, ráadásul sokszínű,mert valljuk be, Kárpátalja kissé különbözik Kijev és Csernobil környékétől, no meg a Krímtől is. Szép és különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!