Angoltudással Németországba?
Figyelt kérdés
au pair vagyok jelenleg,és szeretnék családot váltani.lenne egy jelöltem Berlinben,akik szerint bőven elég lesz a gyatra némettudásom a 2 kisgyerekkel..de mi lesz a mindennapi életben? bevállaljam? nagyon szimpatikusnak tűnnek!2011. dec. 8. 11:28
1/5 anonim válasza:
sztem hamar megtanulnád.de a németek nagyon elvárják h németül beszélj,nem fogjak a szádba adni a szót.
2/5 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam hogy elvárják,hogy németül beszéljek.és aggódom is emiatt,hogy mennyi idő alatt tudnám társalgási szintre elsajátítani,mert tanultam általánosban,csak előjönne sok minden:)
de elmondható,hogy a németek (jól) beszélnek angolul?
2011. dec. 8. 11:49
4/5 anonim válasza:
Igen, szinte minden német megérti az angolt, de jobban tolerálják ha németül szólalsz meg. Ha a családnak egyelőre elég a mostani tudásod (aztán majd úgyis ragad rád) akkor ne gondolkodj. Egyéb szituációkban, bevásárlás, útbaigazítás, ügyintézések, tudod használni az angolt. Én legalábbis még egyszer sem jártam úgy, hogy valaki azt mondta volna, hogy sajnálja de nem beszél angolul, esetleg az öregebbje.
5/5 anonim válasza:
2 éve élek berlinben és általában mindehol beszélnek angolul (kivétel hivatalokban, nem is értem hogy lehet) de pl üzletekben mindig simán elboldogultam angollal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!