Szerintetek ez rossz otlet?
Figyelt kérdés
A helyzet a kovetkezo. Kijottunk Daniaba egy konkret munkara de itt visszafujtak. Ketten vagyunk 1 forint nelkul,holnap a szallasom vissza kell adni,nem tudunk hova menni csak haza. Mivel nincs penzunk azt talaltuk ki,hogy bliccelunk egesz Europan keresztul. Igen nem retur jegyet vettunk. A konzulatus nem tud semmifele segitseget nyujtani a csaladunk nem tud penzt kuldeni 2 en vagyunk fiatalok. Mit tegyunk,hogy jussunk haza. Ez a blicceles bevallhat? Vallaljuk a buntetest,csak azt nem akarjuk,hogy ledobjanak a vonatrol minket. Kerlek ne okoskodo valaszokat irjatok,hogy mit hogy kellet volna azzal semmire nem megyunk hanem otleteket. Koszonom.2011. nov. 27. 13:55
11/20 anonim válasza:
Nezd,amit tanacsolni tudok, az az, hogy soha,semmilyen korulmenyek kozott ne blicceljetek! Plane ne Eszak-Europaban! Itt nem penzbuntetest fogsz kapni,hanem lecsuknak! A laptop eladas szerintem nem megoldas, mert a danok ritkan vasarolnak hasznalt cuccokat(en is itt elek), de kulfoldieknel probalkozhatsz,viszont ha matol nem lesz lakasa akkor hol varja ki meg jelentkezo lesz ra? Persze,ha netkavezobol ir,akkor ez sehogy se lehetseges. Kereshetsz magyarokat,de en azt tapasztaltam,hogy inkabb meg egy kest szurnak a hatadba,mint segitenenek,tisztelet a kivetelnek. Semmilyen rokon nincs,aki tudna penzt kuldeni, barat,akarki? Talan valamelyik egyhaznal probalkoznek. De hogy vigasztaljalak is,gondolom nem kotottetek biztositast a konzulatussal,ilyenkor nekik kotelesseguk lenne,ha az van,meg jegyet is venni nektek haza,penzt es szallast,etelt biztostani. Na, nekunk se tettek meg, ugyhogy aki ezt olvassa es van esze, sz.arja le a konzulatust, tobb orszagban eltem,es mindenhol egy jo nagy kaki volt, legalabb ezt megsporoltad.
12/20 anonim válasza:
Mindenesetre ird meg mi lett veletek. Amit meg elfelejtettem probalkozzatok konyhaknal,hatha valahol kaptok alkalmi mosogatos melot,bar abbol eloszor valahol szallast kellene berelni...
13/20 anonim válasza:
Egyháztól, Karitásztól esetleg nem tudtok egy kis pénzt kérni?
14/20 anonim válasza:
pont észak-európába mennek a nyomorultak...
ott ahol, akinek nincs pénze, azt lenézik és félrerúgják, mint a lósz*rt
15/20 A kérdező kommentje:
Hazaertunk. Mindenhol elmondtuk oszinten a helyzetunket es siman felengedtek a vonatokra. 33 ora alatt mar itthon is lettunk. Egyebkent megbuntettek de mar itt Magyarorszagon mivel azt mondta a kaller,hogy ne hulyitsuk ilyen nincs stbstb. Szoval elunk es koszonjuk a valaszokat!!
2011. nov. 30. 09:41
16/20 anonim válasza:
Egyebkent milyen munka lett volna? Es miert lett lemondva? Visszajottok meg? En voltam az,aki hosszu monologot irt,es irtam,hogy itt elek. Ezt csak azert kerdem, mert par embertol ugyanezt hallottam 1-2honap alatt(kozeli ismerosok),vagy meg rosszabbat, sokat dolgoztattak,nem kaptak meg a fizetesuket...szinten magyarok, csak egyikuk Finnorszagban volt,masikuk Norvegiaban. Hatha mas okulhat ebbol.
17/20 anonim válasza:
Egyebkent orulok,hogy sikeresen hazaertetek.
18/20 A kérdező kommentje:
Beigertek es garantaltak egy kisegitoi munkat kint. Amint kiertunk kezdodtek a gondok. a Kontaktunk nem keresett,nem vette fel a telefont,nem valaszolt az emailjeinkre. Kolcsonkert penzbol mentunk ki hittunk az illetonek naivan es meggondolatlanul es kint azt vettuk eszre,hogy nincs se munka se semmilyen lehetoseg. Kezunkbe vettuk a dolgokat nyomtattunk ki szamtalan oneletrajzot hazaltunk boltrol boltra. Voltunk munkaero kozvetitoknel(KIWIK,TEAMVIKAREN stb.) de ok sem tudtak semmilyen allast adni. Mindenkinek uzenem,hogy ne bizzon senkiben es irasba kell foglalni minden ilyesfajta igeretet mert eleg gyorsan remalomma valtozhat minden. Vissza meg elkepzelheto,hogy visszamegyek de csak akkor ha mar kint a szerzodesem var,vagy irasban garantalnak mindent. Probalkoztunk egy DANSK AVIS nevu cegnel is ott sem jartunk sikerrel pluszban olyan kornyeken laktunk ahol csak kulfoldi bevandorlok voltak szinte(araok,kurdok,kameruniak) akik nem becsuletes modon keresik kint a penzt. Ja es a Danok. NEmtudom ki hogy van vele de ennyire felfuvalkodott bekepzelt magamista onzo neppel meg soha nem talalkoztam. Lenezoen beszeltek mindenhol annak ellenere,hogy eleg jol beszelem az Angol nyelvet. Amint meghallottak,hogy Magyarorszag mar huztak a szajukat mert szerintuk mi barbarok vagyunk. Ez lehet de en kitakaritom a cipomet ha saras es nem turhazok fenyes nappal a buszmegallokban..
2011. nov. 30. 11:15
19/20 anonim válasza:
Nos,nem csak a danok ilyenek,finnek,norvegok,svedek,volt szerencsem mindegyik eszaki orszaghoz. Egyebkent csak egy jo tanacs: Ne vard,hogy kesz szerzodessel mesz ki,mert en olyanrol meg nem hallottam itt,pedig rengeteg bevandorlot ismerek. Nagyon nehez a bevandorloknak itt. Ha mindenkeppen eszakon akarsz elni,tenyleg nem sertesbol mondom,de minimum felsofok folott tudd az adott orszag nyelvet-az angol edes keves, mar IT teruleten is,nem hogy mashol- es ne lepodj meg,ha honapokig nem kapsz semmilyen munkat eros piackepes szakmaval se, csak tartalekkal gyertek eszakra!!!
20/20 anonim válasza:
Ez tenyleg csak jotanacs,ez nem Britannia, itt nem olyan konnyu... Egyebkent melyik varosban voltatok? A tipikus bevandorlos kornyekeket meg jobb kerulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!