Miért akar mindenki tengerpartra menni nyaralni? Én ezerszer szívesebben mennék egy hatalmas oroszországi tóhoz, de hát nincs rá pénzem.
Az elcsépelt pálmafás hely általában nem abbóláll, hogy fekszel a napon. Hanem búvárkodsz, vitorlázol, utazol a környéken, minden este más kis faluban vacsorázol...
Egy orosz tónálmit csinálsz? max. ülsz és nézel,mert nincs ott semmi.
07:48
Ez jó volt, sírok a nevetéstől :DD
Én szívesen mennék pálmafás tengerpartra, még sohasem volt szerencsém hozzá. (Bár jelenleg is kb. 50 km-re lakunk a tengerparttól, de ez itt sajnos tipikusan nem arról híres...)
Mindettől függetlenül ugyanolyan szívesen megyek akár városnézésre, akár túrázni.... Szóval én amolyan "mindenevő" vagyok, az elvem az, hogy legalább egyszer mindent látni kell(ene)! :) ....de hát ízlések és pofonok....
Tökre nem értem, minek kell összekötni a punnyadást a tengerparttal. Biztosan te is sokszor jártál ilyen helyen kérdező... :D
A tengerparti nyaralás is pont olyan, amilyennek szervezi az ember. Lehet all inclusive "szálloda területéről ki nem megyek", csak azért hogy elmondhassam, hogy én jártam Mallorcán stílus, de lehet igen is aktív nyaralásokat szervezni.
Én pl. Velencében voltam, ahol egésznapos városnézés után délután 4 körül kihajóztunk a strandra és naplementéig kipihentünk a rengeteg mászkálást.
Vagy pl Horvátországban délelőttönként kirándultunk nemzeti parkba, várost nézni vagy vadvízi evezni, délután 3-4 órától megint tengerparti pihenés napnyugtáig.
Aktívan is ellehet tölteni egy tengerparti nyaralást, úgy hogy nem unatkozik az ember és még is lát tengert/ fürdik benne.
Igen, amikor egy egész nyarat töltöttem a török riviérán, az kétségkívül gyönyörű volt, de egy idő után már unalmas a mindennapos fürdés... ennek ellenére ott is találtam kirándulós programokat ha éppen nem volt rám szükség és nem a tengerparton heverésztem szabadidőmben is. Habár már néha unalmasnak találtam, még is visszasírom, mert a tenger a magyarok számára pont egy olyan "elérhetetlen", mesebeli hely, mint mondjuk a több ezer méter magas hegyek és igen is jó ott lenni, jó látni, jó megélni...
Minden további nélkül elmennék újra és újra tengerpartra nyaralni, mert nekem nem arról szól ez, mint ami a te fejedben él és innentől kezdve mondhatsz bármit! :D
A hegyeket is szeretem, Oroszországba is elmennék, de inkább Moszkva, Kijev, Szentpétervár vonz, nem a tavak.
Sok érdekes válasz van, köszi, hogy megosztottátok! Jó volt olvasni őket.
Én egyszer fürödtem tengerben, de az sem egy klasszikus déli sablon volt, hanem a hideg angliai vizek. Az klassz volt, mert hallgatag mohás kőkastélyok voltak inkább, hangoskodó olaszok helyett. Ennek 15 éve, s erre örökre emlékezni fogok.
Most a Google Earth-ot bújom, ami olcsóbb mint a tényleges utazás, és egyszerűen eldobom az agyam, leszakad az állam, hogy az oroszoknál micsoda klassz fotók készülnek. Jó, fotó, nem valóságban vagyok ott, de hihetetlenül érdekes tájak. A Volgától keletre olyan tó pl, hogy 20 km hosszú, de csak fél méter mély átlagosan. Vadlovak élnek a köörnyéken. Sóstavak, sólapályok, sósivatagok, ahol az oroszok is kísérleti sebességirekorder autókat teszteltek, vannak még termálvizek, nemcsak a szenny van ám. Mégis, akikkel beszélek, alig tudnak valamit, vagy semmit ezekről a helyekről.
Abban egyetértek, hogy sokaknak az a mérce, hogy jártál-e valamelyik menő dél-európaii tengerparton, vagy nem? Közösségi oldalakon csomó ember a pálmafák alatt feszített, amíg tag voltam, erre emlékszem. Most is így van még vajon?
Kedvenc vidékem a Kaszpi-tenger, vagy Káspi-tó. Szürreális a vidék, szélsőséges, kietlen környezet, pár modern nagyvárossal megszórva.
Ha valakinek van valami érdekes története, megjegyzése a vdékről, kérem, írja le!
Köszi, hogy elolvastátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!