Angliában élők! Mit tudtok az illegális letöltések következményeiről?
Decembertől au pair leszek Angliában és szeretném tudni, hogy letölthetek-e úgy filmet (sorozat), hogy másnap ne jöjjenek csillagászati összegű számlák vagy épp a rendőrség? Mennyire ellenőrzik ezt? Mert azt hallottam, hogy Németországban pl. szigorúan de nálunk meg ugye semmi következménye...mi a helyzet Angliában?
A másik kérdés, hogy ha online nézek meg egy sorozatot (tehát nem töltöm le), azért is én vagyok büntethető?
Én lassan 6 éve élek kint Angliában.
Mivel moziba nem járok(mivel elég drága) így a filmeket mindig letöltöm..Csak fizesd rendesen az internet díjadat..
Egyébként itt kint nem az otthoni használatra letöltött filmek/sorozatok okozhatnak gondot,hanem a tv díj.
Minden olyan eszköz ami alkalmas tévé nézésre(és ebben benne van a laptop is)akkor fizetni kell tv díjat.
Ha valaki nem fizeti,vagy eltussolja,és lebukik annak 1000 font pénzbírság,és bekerül a bűnügyi nyilvántartásba(priusza lesz) na ezt veszik nagyon szigorúan..
De gondolom téged ez nem fog érinteni,mert családhoz mész,és ők tuti fizetik.
Au-paires fórumon olvastam,hogy volt olyan leányzó,akit bizony ezért dobott ki a családja.Ahogy jött a számla,úgy repült ő haza.
Szerintem szerencse kérdése,mellesleg nem értem,hogy a szabadidőt miért filmnézéssel kell tölteni...más ország,más kultúra,annyi a felfedeznivaló,nem csak shoppingolni kell tudni Angliában.:)
10.29-es, amiről te szerintem beszélsz az az eset Németországban történt.
Én itt Angliában még nem hallottam senkitől, hogy számla jött volna ki ilyesmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!