Repülővel utaznánk Németországba. Kell útlevél?
Szeretném megkérdezni hogy kell a útlevél ha repülővel szeretnék utazni Németországba?
Úgy tudom hogy az EU országokba már elég a személyi, de még is hallottam furcsa dolgokat, hogy megbűntettek már embert a határnál stb.
Azért volna fontos, mert tervezek egy meglepetés utazás a páromnak, de kiderült, hogy lejárt az útlevele.
S nem tudom oly könnyen elküldeni a okmányirodába, hogy csinálja meg, mert talán könnyen rájönne a dologra, hisz nem utazik gyakran (külföldre sem).
Én nem rég úgyan voltam egy buszos kiránduláson Velencébe ott nem kellett az útlevél, de nálam volt azért.
Viszont lehet hogy a repülőtéren ez másképpen működik, főleg ha az ember kifog egy határőrt.
akkor nem kérhetik a repülőtéren annál az ablaknál amelyre az van írva hogy útlevél ellenőrzés, és ezután tudok elmenni a megfelelő folyosóra, s beszállni a repülőgépbe?!
Elég gázos lenne, ha ott nem engednének tovább :-(
Szia, itt a pontos info euvonal.hu
Jo utat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!