Angliában élők! Hogyan tudok Angliából a legegyszerűbben (és legolcsóbban) pénzt küldeni Magyarországra?
A válasz megírásának időpontja: ma 20:21
szerintem is ez a legjobb es legolcsobb es legbiztonsagosabb megoldas.
A Westen Union 10% koruli dijat szamit fel, a bankok kozotti atutalas a magyar bankok miatt szinte elkepzelhetetlen (akar 3 HONAPig is ulnek a penzeden, kamatot nem adnak, ha reklamalsz, meg nekik all feljebb, de nalam megtortent, hogy megprobaltak letagadni, hogy naluk van a penzem...), bar elvileg szinten 8-10%-os dijjal dolgoznak, a postai boritekban kuldest egyszeruen kirohogom, mint otletet...
Szerintem a 20:21-kor valaszolonak van igaza - es en is ezt csinalom: tarskartyank van.
nekem nem vonnak le 20 fontokat.
A társkártya otthon van.Amit ráteszek pénz Angliában azt otthon le is tudják venni.Csak a mindennapi valuta árfolyamot kell nézni..ennyi..
Teljesen mindegy hogy a társkártya a zsebemben van vagy Magyarországon.Nincs banki átutalás,mert ugyanaz a bank,ugyanaz a számla..csak két kártya.
Tudom sok a kérdés, de mi kell ahhoz, hogy kint bankszámlám lehessen? Ugyanis az au pairkedés kulturális csereprogramnak minősül, tehát sem adóznom nem kell, sem a lakhelyem nem lesz bejelentve. :S
Úgyhogy nem tudom, ez mennyire fog működni. Tudtok erről valamit?
Tényleg ingyenes a bankszámlaigénylés?
Én a napokban nyitottam új bankszámlát a Lloyds TSB Banknál.(van egy másik bankszámlaszámom de oda a mellékállásomból származó fizetést utalom)
Szóval ami kell a bankszámlanyitáshoz.
-útlevél
- bejelentett lakcím (vagy egy lakcím ahová tudják küldeni a leveleket,később a kártyát is.) Nem kérnek semmi lakcím igazoló szelvényt csak legyen egy lakcím
- feltesznek pár kérdést.PL: hol fogsz dolgozni? mennyi lesz a várható bevételed amit a számlára utalnak.
- teljesen ingyenes.
Fel fognak ajánlani több kártya lehetőséget,De te csak kérd a sima egyszerűt.A többinél olyan opciók vannak hogy pl: havi 10 fontot fizetsz és ezért lehetőséged bizonyos dolgokra.(nekem azt ajánlották hogyha van autóm akkor ingyen kijön a sárga angyal.
Vagy havi 20 font és még jobb ajánlatot kapsz..
De ha nincs rá szükséged csak megköszönöd az infót és azt mondod,hogy neked a sima egyszerű bankkártya kell.Azon nincs semmi extra opció,de nem is kell semmit fizetni havonta.
Az első bankszámlámat a barclays banknál nyitottam. Ott nem erőlködtek velem..
A lényeg hogy azt mond,hogy van melód,és átutalással kapod a pénzed.(lódíts egy kicsit.
Ha megkérdezik hogy mennyi pénzbevételre számolsz akkor mondj egy kicsivel többet.Mondjuk és a mellék állásomnál tudtam hogy havi 400 fontot fogok keresni,de azt mondtam hogy havi 600 font körül lesz a bevételem.(biztos ami biztos)
A bankkártya használata is ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!