Kezdőoldal » Utazás » Európa » Autóbusszal való utazás...

Autóbusszal való utazás külföldre?

Figyelt kérdés
Jövőhetén megyünk Görögországba , autóbusszal. Érdekelne a vélemény, hogy milyen és hogy mire figyeljünk oda, tanácsok élmények érdekelnének. Röviden hogyan lehet túlélni 1napos autóbusz utat!
2011. aug. 4. 17:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Sok helyre utaztam már, nagyon nagy távokat is (több mint tíz órás repülőút), de életem legszörnyűbb élménye egy isztambuli út volt, ahova vonattal mentem.

Az első dolog amit tettem, hogy az isztambuli vonatállomáson hívtam a légitársaságot, és megváltottam a visszaútra szóló repülőjegyemet. Pedig ez vonat volt, hálófülkével, egyedül voltam benne, és mégis azt mondom, hogy soha többet.

Busszal max. Lengyelországig utaztam, az teljesen kibírható volt. De egy napos buszutat "idegenek" között úgy, hogy nem tudom mire számítsak nem biztos, hogy készséggel bevállalnék. Persze ha lennénk hatan-nyolcan, akkor hat napot is utaznék busszal, mert úgy telik az idő! :)

2011. aug. 4. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:

Sziasztok!!

Mikor mi is huszonévesek voltunk,busszal jártunk mindenfelé(görög,spanyol,francia,bolgár)nyaralni,mert arra futotta.Volt sok pozitív tapasztalatunk is,mikor jó csapat jött össze a buszon,akkor repült az idő,de sajna volt rossz is,mikor kifogtunk gyökereket,akik azt hitték,hogy még mindig otthon vannak a putriban.Meg ugye a határok!!Volt,hogy sokat kellett várni.Abban az időben nagy buli az egész,örültünk,hogy mehetünk vmerre.

Most már 36 éves fejjel kényelmesebb lettem,és anyagilag is jobban megtehetem,hogy 1000 km-nél messzebb megyek akkor csak repülő jöhet számításba,közelebb pedig elmegyek kocsival.(Szerdán megyünk Montenegróba kocsival)

Nem lesz egyszerű a buszos út,de érezzétek jól magatokat,és ez a lényeg...

2011. aug. 5. 06:16
 13/20 anonim ***** válasza:
Pl én is bajban vagyok, mert hiába tudnánk kifizetni a repülős nyaralást, ha a párom nem hajlandó repülőre ülni. Ilyenkor marad a busz.
2011. aug. 5. 08:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Aki Spanyolban volt

Én is gondolkozom rajta busszal, melyik részen voltatok és melyik irodával?

2011. aug. 5. 08:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Szevasz!

Figyelj, én 6 éve voltam ha jól számolom, Grand tours-szal mentünk TossaDeMar volt az úticél, egy csendes kis városka Costa Brava-n, Barcelonától nem messze. Csak ajánlani tudom.

Kibírtam a busszal való utazást, pedig nem volt kényelmes, de jóval kedvezőbb volt financiális szempontból.

2011. aug. 5. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 15-ször voltam Görögországban busszal.Nem haltam bele.

Sokan túlzásokba esnek és túldramatizálják az egészet.

Nekem negatív tapasztalatom még nem volt.Egyszer robbantunk csak le ,de kb 30 perc alatt kijavították a hibát és robogtunk is tovább.Nagyon szép helyeken megy végig a busz,elnézelődsz,eszel,iszol,zenét hallgatsz,beszélgetsz,olvasgatsz..este filmet vetítenek...alszól egy keveset és már ott is vagytok.

Vigyél a buszra kispárnát és könnyű,lezser ruhát,lehetőleg melegítőben legyél.Este lehet,hogy hideg lesz a buszon,ezért legyen meleg felsőd is.

Senki nem fog sem hagymát,sem kolbászt enni és lábszag sem lesz.

Aki megteheti,hogy reptéri illetékre kiadjon kb 40-50 ezer Ft-ot az örüljön neki.Én már bejártam a fél világot repülővel,busszal,autóval is.Hidd el nem olyan szörnyű a buszos utazás.

Jó utat és jó nyaralást!

2011. aug. 5. 20:16
 17/20 anonim ***** válasza:

20.16-oshoz.

Mindent amit leírtál úgy igaz.

Tavaly voltunk Gországba, az idén Spanyolországba busszal.

Semmi negatív élményem nem volt.

Olyan ember ne menjen , aki nem szeret utazni.

És olyan sem akinek a ..... is keserű, Ők nem érzik jól magukat.

2011. aug. 5. 21:29
 18/20 anonim ***** válasza:

Mikor 3 evig Angliaban au-pairkedtem szinte csak busszal jartam haza, a kicsi fizubol repcsire nem tellett. A londoni ut szerintem hosszabb, mint a gorog. Siman ki lehetett birni.

Ha meg sosem buszoztal, akkor egyszer mindenkepp ki kell probalni.

Jo utat!

2011. aug. 6. 02:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! Most már azért kicsit megnyugodtam, hogy nem olyan vészes :D Biztos jó lesz :D
2011. aug. 6. 16:31
 20/20 anonim ***** válasza:
" Biztos jó lesz " Nagyon jó lesz!!!
2011. aug. 6. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!