Bécs jobb hely mint Budapest? Szebb? Jobb a közlekedése? Jobban lehet keresni? Tisztább? Milyenek az osztrákok?
1. "Bécs jobb hely mint Budapest?" - Egyértelműen, legalábbis számomra.
2. "Szebb?" - Nekem jobban tetszik, de ez a dolog szubjektív.
3. "Jobb a közlekedése?" - Igen, átláthatóbb menetrend, tisztább buszok, viszont itt is ugyanúgy van csúcsforgalom.
4. "Jobban lehet keresni?" - Igen, nem is kicsivel. (Én a saját szakmámban dolgozom, és nettó 1880 € a fizetésem.)
5. "Tisztább?" - Igen, de Bécsnek is van egy két koszosabb része.
6. "Milyenek az osztrákok?" - Nincsen bajom velük, nagyon sok osztrák kollégám van, eljárunk sörözni, de az első időkben, amíg nem ismernek meg, távolságtartóak.
Bécs (Wien) persze hogy jobb tisztább aranyosabb az emberek.
Magyarországot nem lehet egy kalap alá söpörni Ausztriával.Bp már el van szenyezve minden féle koldussal
Tehát én a te helyedben száz százalékosan Bécsnek vennem az irányt.
1000 Euro a minimál bér.
Azt jol látod hogy nem sok esélyed van MO-on en is veled 1 idös vagyok.
Remélem azért a válaszolók ausztriában élnek vagy legalábbis éltek egy ideig.
Szebb, az tény. Sokkal szebb.
A közlekedése kb. egyezik.
Na, de aki nem tud németül az nagy bajban van, mert te az osztrákok fizetésének csak a 86%-t kapod meg. Ott a minimálbér 1000-1200 euro, ami 250-270ft körül van. ez nagyon szép pénznek tűnik, de ha ebből ausztriában akarsz megélni, akkor nagy bajban vagy. 12euro a legolcsobb mosópor, 1euro a tej, ha veszel magadnak egy darab szendvicset amiben van szalámi meg uborka stb. az már 2euro. Egy házat bérelni? 50nm 3-400 euro között van. A negyedéves autóbiztosítás az annyi mint magyarországon az éves biztosítás. A kaja 1hónapra minimum 800 euro. szóval a te helyedben elgondolkodnék ezen. Ja, és én itt élek ausztriában, úgyhogy tudom milyen itt. Csak azért költöztemki ide, mert azt hittem, hogy sokkal jobb lesz.
Az előző vagyok, 79%ban válaszolok hasznosan.
Persze vannak akik jól keresnek.
Bár így visszagondolva megpróbálhatod, mit veszítesz. Én úgy jöttem ki, ha nem megy, akkor úgy fogom fel mint egy nyaralást.
"A kaja 1hónapra minimum 800 euro."
Mondd, te mennyit eszel egy hónapban?(Vagy minden nap menüt eszel vagy étterembe jársz?) Mi ketten élünk Bécsben az osztrák barátnőmmel egy 45 nm-es lakásban, és ketten fizetünk kajára kb. 235-280 €-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!