Külföldi munkavállalással kapcsolatos kérdéseimre válaszolna valaki?
Csináltattam európai eü-i kártyát, az ügyintéző pedig valami olyat mondott, hogy ha bejelentenek Ausztriában akkor küldjem vissza a kártyát, és ha bekerülök az osztrák eü-i rendszerbe, akkor törölnek a magyarból. Ez tényleg így van? Kell még az út előtt valamit intéznem? Az ügyintéző azt mondta nem, de gondoltam inkább rákérdezek, biztos, ami biztos.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Nem törölnek automatikusan, mert nem tudják, mikor kerülsz be az osztrák tb rendszerbe. Az azonban biztos, hogy-hivatalosan-nem fizethetsz egyszerre 2 helyre (Ausztria, Magyaro.) tb-t. Bár van, aki megteszi.
A lényeg az lenne, ha szerzel kint munkát és fizeted a tb-t, visszaküldöd Magyaro.-ra az EU-s eü. kártyádat. Elvileg, amikor megkaptad ezt a kártyát egy szívhez szóló levélkét is kaptál, amelyben közölték, hogy jogosulatlanul az EU-s kártyáddal nem vehetsz igénybe eü.-i ellátást külföldön. (jogosulatlan= Magyarországon nem fizetsz tb-t)
Köszönöm, de mivel au pair leszek, ha minden igaz és jól lettem informálva, nem kerülhetek be az osztrák eü rendszerbe, hiszen adózni sem fogok.
De köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!