Mennyibe kerül egy helyi buszjegy Koppenhágában?
Zónákra van osztva a város. Egy jegy 11,5 korona volt tavaly. Egy jeggyel 1 zónát lehet utazni, 2 zónánál kettőt kell lyukasztani stb. tehát attól függ milyen messzire mész.
Vagy gyűjtő jegy aminél van némi kedvezmény. A heti jegyet nem tudom. Valami rémlik, hogy vagy 1 ill. 3 napos CPH kártya, ami egyéb kedvezményekre is jogosít kb olyan mint itthon a BP kártya.
A belvárosban (mivel nem olyan nagy) nem ajánlom a tömegközlekedést. Olcsóbb, egyszerűbb, biciklit bérelni.
Sőt még ingyen is van lehetőség, több helyen ki vannak rakva ingyen biciklik, úgy működnek mint a bevásárló kocsik, beleraksz 20kr-t, mikor visszaviszed visszaadja. :) Csak egy bizonyos területen belül lehet használni, a külvárosba nem lehet kivinni.
Váó de jó dolog :) Erről nem is hallottam. Köszönöm az információkat. Mivel csak kisebb városban tömegközlekedtem eddig bérlettel, így nem nagyon tudom, hogy működik ez nagyvárosban (ezek a zónák és hetijegy)- erről tudnál nekem kicsit többet írni.
És hogy ellenőrzik hogy a biciklit mondjuk kintebbi területre viszed a városban?
A zónák kb olyanok mint a kerületek. Annyit kell fizetned, ahány zónán áthaladsz. De ki vannak rakva térképek, a megállókkal és hogy hova mennyit kell lyukasztani, szóval nem bonyolult.
A biciklit nem tudom hogy ellenőrzik, de a határon ahonnan nem viheted tovább ki van táblázva, hogy az ingyen biciklivel nem mehetsz tovább. Meg azok olyan biciklik, hogy messziről ki lehet szúrni, gondolom figyelik a térfigyelő kamerákon stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!