Szukseges utlevel Szerbiaba, Boszniaba es Horvatorszagba?
Horvátországba és Szerbiába Meg szerintem Boszniába is) magyaroknak elég személyi.
De én úgy tudom, h nem minden EU-s tagország van így ezzel a témával. A schengeni-egyezménykor aláírtak egy papírt, hogy a magyarok bemehetnek személyivel.
Viszont a szerbek nem jöhetnek be Magyarországba személyivel, csakis kizárólag útlevéllel. --> Tapasztalatból tudom.
Igen, énis azt mondom, h az útlevél hasznos lenne. De ezt pl. egy jogi fórumon megkérdezheted, vagy a Szerb-Magyar Nagykövetség weboldalán.
Utolsó előttivagyok:
Bocsi, rosszul mondtam. Minden EU-s tag személyivel beutazhat Szerbiába (gondolom, h akk Boszniába is; Horváto.-ba meg tuti, ha Szerbiába is). Sőt, még Svájc, Norvégia és Izland lakosai is. Nekik vmennyivel szigorúbb, abból a szempontból, h asszem kevesebb napot tölthetnek az országban. De még ők is azt hiszem 90 napot maradhatnak 6 hónapon belül.
Viszont azt vegyétek figyelembe, h aki 14 év alatti, és nincsen személyi igazolványa, azoknak kell útlevél.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:51 nagyon kosz ezt a valaszt vartam ;)
papírforma szerint európai uniós állampolgároknak az ÖSSZES VOLT JUGOSZLÁV TAGKÖZTÁRSASÁGBA elég a kártyás formátumú SZemélyi
de ajánlott útlevelet használni mert pl Bosznia Hercegovina és Macedonia esetében szokták kérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!