Mennyibe kerül a csak a pótjegy nemzetközi vonatra külföld-külföld viszonylatban?
Sziasztok!
Felhívtam a MÁV direktet, ahol érdeklődtem, hogy külföldi vonatra mennyibe kerülnek a pótjegyek (CSAK A PÓTJEGY KELL!) külföld-külföld viszonylatban (pl. Bécs-Róma).
Kiderült, hogy a MÁV-nál csak olyan járatokra tudnak kiadni pótjegyet, hálókocsijegyet, ami kimondottan Budapestről indul, az idei évtől már ár információt sem tudnak adni, mennyibe kerül a pótjegy pl. Bécs-Róma, vagy esetleg Nápoly-Palermo közti vonatra a helyjegy, nemhogy még a jegyet kiadni!
Szóval se információt nem tudnak az idéntől adni, se jegyet nem tudnak kiállítani.
Tehát, ha megvan a menetjegyem, akkor hogy a nyavajába tudok CSAK HELYFOGLALÁST intézni, ha a MÁV-nál már nem megy? Bármilyen más megoldás érdekel! Más vasútnál online, vagy hasonló módon, stb. ...
CSAK PÓTJEGYET szeretnék venni! Valakinek tapasztalata, ötlete?
Szia!
Én tavaly év vége fele utaztam Bécs- Róma viszonylatba a helyjegy 2000ft-ba került oda-vissza és én a mávnál vettem meg nemzetközi pénztárba. Szerintem menj el a legközelebbi jegypénztárakba és próbálkozz.
igen próbáld meg személyesen egy nemzetközi pénztárban tavaly ott még akármelyik viszonylata adtak ki hálókocsis jegyet meg helyjegyet is
ha mégsem sikerül itt elintézni akkor próbáld meg a Wasteel's utazási irodánál ( keleti pu)
vagy a nagy IBUSZ-nál ( József Attila utca)
ha ott se megy akkor vagy személyesen ha kint vagy vagy interneten a Trenitalia.it vagy .com honlapon értelemszerűen
Igen, igazatok volt.
Hiába dolgoznak elvileg ugyanabból a rendszerből az egész MÁV-nál, mégis vannak szerencsétlenebb pénztárosok itt is és ott is.
Egy rövidke törpénet:
Nemrégiben venni szerettem volna határátlépő jegyet Szlovákiából Ukrajnába (Cierna nad Tisou - Chop), de a Déli pályaudvaron nem voltak képesek kiállítani azt. Még a pénztáros arra is kért, hogy írjam le az állomás nevét, mégsem volt képes megtalálni a "rendszerükben". Aztán átmentem a Keletibe, ahol 5 perec alatt kiállították a kívánt határátlépő jegyemet. Csak úgy poénból visszamentem a Délibe és a pénztáros hölgy hajára kentem a jegyet, hogy "Nézd meg, bazzeg, ez kellett volna, erre nem voltatok képesek, a Keletiben meg azonnal megkaptam!", amire persze csak egy flegma választ kaptam.
Szóval szégyen, de ahány kassza, annyi kassás, és ahány kasszás, annyiféleképpen értelmezik az utasítást, annyiféleképpen végzik a munkájukat, annyiféleképpen adnak "szolgáltatást". :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!