Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogyan oldanád meg az "átmenet...

Hogyan oldanád meg az "átmenetet" a két ország között?

Figyelt kérdés
Félre értések elkerülése végett nem a határon való átmenetre gondolok. Szeretnénk kiköltözni Angliába, de nem igazán tudjuk hogy oldjuk meg a kezdeteket. Sokan mondják, hogy ne váltogassuk át a kinti árakat forintba, mert sokkal drágább, de a kezdő pénzt mégis csak muszáj vagyok átváltani, hisz nem mehetek ki 20 000 Ft-al ( kb 60-70 font ). Ti hogyan oldanátok meg. Viszont ha az első havi lakásbért, kajapénzt stb.. átváltanám, az nagyon sok forintba kerülne. Induljunk el egy kisebb tökével, aztán majd kint szépen alakulnak a dolgok? Teljesen tanácstalanok vagyunk.
2011. máj. 10. 13:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, nagyon sok forint, de pl nekem 200 font a szállásom és legalább ennyi kell még, hogy ne halj éhen és mindened meglegyen. Plusz nem biztos, hogy 1 hónap alatt teljesidős állást találj, mert sokszor először csak részmunkaidőbe vesznek fel. De a mostani helyzet az, hogy kb 1 hónap amíg találsz bármilyen állást, ha legalább egy jó erős középfokon beszélsz angolul.

Viszont az első hónapra nyugodtan számolj olyan 800 fontot, mert kauciót kell fizetned, és egy csomó mindent meg kell venned, amik apróságok. És akkor még ez optimista és északi árakat érts rajta, ha londonba mégy, szorozd meg legalább 1,5-tel.

2011. máj. 13. 01:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Előre átváltani ne válts amúgy semmit, itt is tudod használni a bankkártyádat, legfeljebb tényleg olyan 30000ft-ot, hogy buszjegyet meg ilyeneket tudj venni, de másra nem kell. Én úgy jöttem, hogy a reptéren vettem fel pénzt az autómatából, amúgy volt egy kis apróm, de ennyi.

Boltban meg kártyával vásárolj. Sok kp-t semmiképp ne tarts magadnál az őrültség...

2011. máj. 13. 01:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Váltogatni a későbbiekben fejben sem érdemes, ugyanis teljesen más nagyságrendek vannak anyagiakban. Minden drágább, az albérlet a csillagos ég, de természetesen a fizuk is jóval magasabbak.

Viszont pont emiatt, hogy minden drágább (ha ott élsz és keresel, ez már nem fog feltűnni), az elején valóban több anyagi ráfordítást igényel 20 ezer HUF-nál.:) Én fél millió alatt nem indulnék el. Munkát pár hét alatt lehet találni, de addig is kell élni valamiből, plusz albérlet és annak a kauciója. De ebbe egyszer kell bele fektetni, ha kint el tudtok helyezkedni, ott már semmi gond nem lesz. Sok sikert!

2011. máj. 13. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!