Aki utazott már Horvátországban és Boszniában? A rendes országutak mennyire emelkedősek és lejtősek a hegyek miatt? Én az alföldhöz vagyok szokva, de most muszáj lesz megjárnom valamelyik útvonalat, ezért kérdem melyik az egyszerűbb nekem?
Kanyargós,
meredek hegyi utak,
korlát nélkül,
szakadékokkal övezve,
legurult autókkal tarkítva stb...
Sokszor olyan, mintha repülőn lennél.
A falvakban, meg a rendőrök leselkednek és büntetnek...
""Kinga79 válasza:
Hülyékre ne hallgass!""
Így van! NE hallgass a teljesen hülye kinga 79-re!!
Gondolom volt a szüleivel arra és most már könyvet akar írni H.országról!!
Kb. havonta megyek Horvátországba!!!
(Eddig közel 80-100-szor voltam már!!!)
Nem viccből írtam, amit írtam.
Ránézel a térképre és látni fogod, hogy ott komoly hegyek vannak!!!
Természetesen választhatod a csaknem sík autópályát Letenye felé, de az neked kerülő.
Kerülő, de biztonságos!!!
Ha konkrétan megírod a várost ahová mennél, könnyebben tudnék útvonalat javasolni.
Kb. két hete jöttem haza.
Napfényben és melegben indultunk a tengerpartról.
Egy óra múlva, le lettünk terelve az útról szélvihar miatt!!!
Egy szerpentines hegyen kellett átvágnunk, ahol majd lefújt a szél az autóval együtt!!
A hegy tetején kb 10 cm-es hó volt és tiszta jég volt minden és az út is. Csúszkáltunk is lefelé rendesen!!
Szalagkorlát, meg csak elvétve volt itt-ott.
Néhány-tucat km után rámentünk az autópályára, ahol megint napfény és jó idő volt Bp.-ig.
Szóval kezdő, vagy gyakorlatlan vezetőnek kizárólag az autópályát ajánlom!!!
De hallgathatsz ilyen "Kinga79" nevű agysebészre is...
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:02
Elég nagy baj, hogy évente 80-100 alkalommal mész Horvátországba és még nem tanultál meg vezetni. Valóban mentem a szüleimmel is Bosznián keresztül Montenegróba és Horvátországba, de akkor is nagyrészt én vezettem, tekintettel arra, hogy 18 illetve 20 éves voltam. Azóta a férjemmel nem 80-100-szor (mi vagy te kamionvezető? Persze...) három ízben mentünk oda-vissza a boszniai útvonalon. Nem veszélyes. Ezzel szemben igen sokszor, minden nyáron többször megyünk autóval Görögországba. Ott a hegyi utak tényleg rázósak, annak aki gyakorlatlan, de a boszniai az főút. Még annyit, hogy nem egy anyósülésen ülő 3.14csa vagyok, hanem vezetek is, nem is keveset. Szóval ne riogass senkit a szép utaktól csak azért mert te libáért vetted a jogsidat, inkább vegyél órákat, bár nem sok esélyed van, hogy megtanulj vezetni.
Az a "szép ebben" a netezésben,
hogy jön a szőke "agysebész" netlibacsaj a friss jogsijával
és kioktat engem, a kb. 2millió balesetmentes km-em után,
hogy hogyan kell vezetni...
Kétszer már elment autóval a vegyesboltig és azt hiszi,
hogy tud vezetni, a vásárolt jogsijával. He-he...
Na de hagyjuk a depis-pisiseket!
Szóval, Split felé Bajáról nagy kerülő lenne és drágább is.
Elvileg, csak H.országban kell autópályáért fizetni.
Kb 8ezer Ft-ot utanként, viszont végig csodás autópálya, sok-sok viadukttal és alagutakkal.
ÉS SEMMI MEGLEPI!!
Míg ez a többi utódállamról NEM mondható el!
Ott ha messziről kiszúr pl. a rendőr, hogy turista vagy, akkor valamiért megbüntet és nem kicsit...
(Ebben az esetben jóval olcsóbb a horvát autópálya.)
Sajnos nem mindenhol kedvelik a magyarokat!
Általában kézi radarral lesnek a kanyarban.
(Természetesen, ha valaki úgy megy végig, hogy semmi gondja, az azt hiszi, hogy ez így is van mindig.)
A másik dolog, hogy ha csak az autóúton mész, nem annyira kockázatos. De ha letérsz, akkor jöhetnek a problémás hegyi utak stb...
Amúgy Split közelében van egy apartmanom.
Ha nincsen még szállásotok, abban is tudok segíteni.
(Olcsó, de az ár függ az időponttól.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!