Németország vagy Hollandia lenne jobb?
Érettségi után ki szeretnék menni külföldre 1 évre a református egyházon keresztül, egyrészt, hogy önállósodjak, másrészt, hogy nyelvet tanuljak.
Németből már van egy középfokú nyelvvizsgám, angolból még nincs, de tervezem.
Hollandia és Németország került szóba.
Szerintetek hova lenne érdemesebb menni? Hol fogadják jobban a magyarokat? Hollandiában mindenki beszél németül és angolul? Mert ha nem, akkor inkább Németországba mennék ki, hogy a németemet tökéletesítsem, hollandul nem szeretnék már megtanulni, szerintem összekeverném a nyelveket... Hollandiában mindkét nyelvet fel lehetne javítani felsőfokra?
Köszi a segítséget! :)
Mind a 2 nagyon jó hely, tény hogy igen, tömöttebb, de ott inkább hollandul beszélnek, és közelebb áll a franciához a nyelv, egyébként nem igazán lehet elkülöníteni hogy beszélnke, mert beszélnek azok minden nyelven, akkora eltérések vannak a nyelvek között, pl egy dél holland nem biztos hogy megérti az észak hollandit, mert a déli inkább franciásan beszél. Németország is nagyon jó hely, gazdaságilag hasonló, magyarnak tökmind1 hogy melyik a fejlettebb, mert mind a 2 elég fejlett. Én hollandiába mennék inkább. De ez szubjektív a németeket is nagyon szeretem, de a hollandokat is.Ha kipróbálod a külföldöt tuti hogy le fogod szarni az egyetemet, mert rájössz arra hogy itt egy diplomával max wc papírt nyersz, hollandiában v németben érettségivel kaparsz egy kis földet és máris annyit keresel mint itthon 2-3 diplomával rendelkező ember.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!