Hollandiába költözés?
Hamarosan barátommal ki fogunk költözni Hollandiába. Ugyan én még nem fejeztem be a gimnáziumot és nem biztos hogy főiskolát/egyetemet eltudom itt kezdeni és be is tudom fejezni, de amúgy is tervbe van véve Hollandia. Az érdekelne hogy hová érdemes költözni, mennyire lenne szükséges a holland nyelv megtanulása (vagy mennyire ajánljátok), mi szükséges ahhoz hogy ott kezdhessek bele egyetemi vagy főiskolai tanulmányaimba (meg hogy ez mekkora hátrány lenne nekem) és hogy munkát is mennyire nehéz találni vagy mennyire nehéz megélni kb 3000 euróból? Tudom hogy sok ilyen kérdés van de ez egy összefoglaló kérdés mert engem tényleg érdekel mert nem csak nyaralni mennék hanem komoly szándékaim vannak és szeretnék jól elhelyezkedni és ehhez szükséges lenne tudnom ezeket a dolgokat. Előre is köszönöm mindenki válaszát! :)
(Főképp azok válaszát várom, akik már Hollandiába élnek egy ideje és van tapasztalatuk a dolgokról, pl. diákok, fiatalok akik ott kezdtek el ,,élni" :))
először is tudom h a külföldiekkel szemben mindig szigorúbb az állam és azt is h az üzletnyitások sokban vannak stb... de pénzem az van rá csak le van kötve 1 része a nagyobbik része meg ingatlan amit a mai helyzetben nem könnyű eladni és az üzleteknél nem a füveskávézóra gondoltam.
az országban mert azért nem szeretnék sokáig maradni mert 1részt utálom magyarországot és nem érzem itt jol magam, másrészt meg a rengeteg adó amit a földek, a vállalkozásom, és a kocsik - kamionok után kell fizetni lassan ellehetetlenítik a dolgokat, a többi okról meg nem beszélnék;)
az ellenőrzéseknél pedig tudom h simán át lehet menni mindenhova mert eu, csak arra voltam kiváncsi h vane olyan h határtól km-re tömeges leállítások, mint anno a régi határokon.
ja és nem nem élek álomvilágban :)
és nem a drogokra hajazok!
és azért itt kérdezgetek mert mikor ráérek akkor általában feljövök ide és láttam ezt a kérdést és csak irtam. am nyaralni már voltam 1szer kinnt csak akkor 7-8 voltam és semmire sem emlékszem.
az meg h csomo macera h vállalkozásom legyen hááát istenem és akkor.? várni tudok
ha kamunak érzitek akk nyugodtan érezzétek engem nem hat meg.
Köszönöm mindenkinek aki normálisan válaszolt :D látom elterelődött kicsit a téma... sztem ezt már nem itt kéne h hány mercit kell eladnod meg stb a házadért :)
Amúgy nem arra gondoltam hogy én egyedül keresnék 3ezer eurót... jó is lenne. Úgy gondoltam hogy barátommal közösen 3ezer körül lenne a fizetésünk és hogy abból meg lehet-e élni :) köszi mindenkinek a válaszát! Szerintem majd felveszem 1-2 emberrel a kapcsolatot :) nyelvtanfolyamot is szeretnék majd elvégezni még ebben az évben vagy jövőre (hollandot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!