Mi a véleményetek Rómában a Szent István házról?
Érdemes ott megszállni? Tiszta hely?
Hogy lehet bejutni a belvárosba és mennyi idő alatt?
Minden vélemény és tapasztalat érdekel.
köszönöm
mások is írjanak
Mi 2006-ban voltunk ott,de már nem emlékszem minden részletre.3 vagy 4 éjszakát töltöttünk ott,és főleg az volt a legjobb,hogy egy igazi kis Magyar "oázist" jelentett az Olasz fővárosban,és olyan mintha egy magyar szálláson szálltunk volna meg,mert a vendégek 99% -a magyar volt,és a személyzet egy része is(a takarítók nem).A szobák nem voltak épp luxus felszereltségűek,de megfelelt az igényeinknek,meg az ár is,ami a legalacsonyabbak közé tartozik Rómában.A reggeliről nem tudok nyilatkozni,mert nem vettük igénybe,mert a kb 10-15 percnyi járásra lévő szupermarketben vásároltunk,de az étkező helységben (vagy közvetlenül mellette)van mikró,vízforraló,meg mosogató,azokat igénybe lehet venni.
A belvárosba úgy lehet eljutni,ahogy előttem is írták,a buszmegálló kb 5 percre van a szállástól,és jegyet a "ház" recepcióján is lehet venni,meg bármi másban is szívesen segítenek,ha valamit nem tudnál,vagy tanácsra lenne szükséged.(bár nem tudom,azóta mennyit változott a helyzet)A buszjegy viszont olcsó volt,a magyar viszonyokhoz képest,és ha jól emlékszem 1 euróba került,amivel 1 óra hosszát lehetett utazni,ami bőven elég a belvárosba jutáshoz.(bár ha jól emlékszem több volt a menetidő fél óránál,kb 40-45 perc is volt)De az attól is függ a belvárosnak melyik részén szállsz le,mert a Vatikán jóval közelebb van,mint a végállomás.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe,ha valamire kíváncsi vagy még akkor írok:)
Mi voltunk ott, és óriásit csalódtunk. A szoba nem volt tiszta, a felszereltsége nulla, az apácák kifejezetten undokak voltak. Annyit nem engedtek meg, hogy egy kis vizet melegítsünk a konyhában a zacskós levesünknek. Ellátás nincs, a reggeli plusz pénzért van, ami egyenesen rablás, kapsz érte egy zsemlét. Jobban jársz, ha egy közeli boltban bevásárolsz. Az öltözködésembe is folyamatosan belekötöttek, csak mert ujjatlan felsőt mertem felvenni, pedig egyáltalán nem volt kihívó.
Arról nem is beszélve, hogy irtó messze van a központtól, vagy háromnegyed órát kell buszozni, hogy valahova elérj.
Ilyen áron a központhoz közelebbi helyet is találsz, ahol nem ilyen undokok a "vendéglátók". Én abszolút nem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!