Angliában adóztatják a minimálbért?
Figyelt kérdés
5.93 font az órabérem, még nem kaptam első havit, de azt mondta nekem valaki, hogy ebből lejön 20%... 4.744-et kapok akkor óránként? :O2011. febr. 24. 00:33
1/9 anonim válasza:
Esetleg kérdezd meg a főnököd.(5.93 pounds before tax or after tax) Amúgy megfogsz tudni élni a minimál bérből,no para. Ha elhagyod az országot adó visszajár, elvileg.
2/9 anonim válasza:
Igen adóztatják, én 22%-ot tudtam, de lehet rosszul emlékszem.
3/9 anonim válasza:
Ráadásul 6ezer fontig adómentes a kereset, vagy valami ilyesmi, ez nekem is magas volt mikor magyarázták, még magyarul sem értek a pénzügyekhez, de azt tudom, mikor 2 hónapot dolgoztam kint havi 1000fontot kaptam és semmit sem vontak. Legális munka volt.
4/9 anonim válasza:
Kint élek.Minimálbérrel kezdtem,és adót vontak le..
5/9 A kérdező kommentje:
Én Subwayben nyomom, de minden kollégám azt mondja, hogy levonják...ergo ha keresnék 1000 fontot mondjuk 45 óráért, kapok kb 800-at...fasza
2011. febr. 24. 23:37
6/9 anonim válasza:
Hát pedig levonnak belőle.Nekem is levonnak,és 860 fontot viszek haza..Ez is jobb a semminél..
7/9 anonim válasza:
Szia, enszerintem a minimalber 10%, azert vonnak 20at eloszor, mert emergency tax code-od van, majd nezd meg a payslipedet, ha BR van odairva, akkor az, egyebkent asszem 647L, de lehet valtozott augusztus ota, most szulesi szabadsagon vagyok, nem vagyok biztos!! Ha a munkaltato nem intezni el ( nekem sosem inteztek el ), akkor neked kell felhivni az adohivatalt, hogy uj kod kell!!! Mondjuk fizetsz national insurance-t is, de akkor sem jon olyan sok le!!
8/9 peti4000 válasza:
Nem az órabérből adózol, hanem függetlenül attól, hogy hetente vagy havonta kapod a fizud, a végösszegből vonnak taxot meg national insurance-t.
Heti 40 órás melónál azaz fulltime-nál mostani minimálbér, azaz 6 font/óra mellett kb 150 - 200 font levonás lesz a fizetésből.
Mindezek ellenére sokkal jobban kijössz itt egy minimálbérből mint otthon, pontosítok, itt ki lehet jönni belőle, otthon arra sem elég, hogy éhenhalj belőle...
9/9 peti4000 válasza:
Utolsó vagyok, mármint otthon az otthoni minimálbér nem elég semmire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!