Kezdőoldal » Utazás » Európa » Berlini tömegközlekedésben a...

Berlini tömegközlekedésben a jegyeket/bérleteket mennyire ellenőrzik?

Figyelt kérdés
A nyáron szeretnénk Berlinbe utazni. Berlinben tömegközlekedéssel szeretnénk utazni és arra lennék kíváncsi, hogy mennyire ellenőriznek, mennyire figyelik a jegyeket, bérleteket. Olyanok válaszát várom, akik jártak már Berlinben és tapasztalatuk van a tömegközlekedés terén. (A "vegyél jegyet", stb válaszok nem érdekelnek...)
2011. febr. 5. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én idén nyáron voltam haverommal Berlinben. Ellenőrel két hét alatt csak egyszer találkoztunk de ahogy láttuk mindenki becsületesen megvette a jegyet (egy sima "vonaljegy" 2,30 euro, heti bérlet 28euró) de nem csodálom, hogy megvették a jegyet mert ha az az ellenőr ami csak ritkán jár véletlen elkap és nincs jegyed a büntetés 6000euró!!!!!Szóval megéri jegyet venni;) amugy a közlekedés nagyon korrekt és gyors;)
2011. febr. 5. 20:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Blicceléshez adjunk tippet?
2011. febr. 5. 21:16
 3/12 anonim ***** válasza:
Az ellenőr civilruhás, odaáll melléd és előveszi a kis igazolványát. Egyáltalán nem tűnik fel, hogy ellenőr.
2011. febr. 5. 21:19
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
2 éve élek itt, egyszer sem találkoztam ellenőrrel! párom minden nap s-bahnal megy dolgozni és azzl is jön haza, 2x találkozott ellenőrrel a 2 év alatt.
2011. febr. 5. 21:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Főleg a gyorsaságot. Közben utánanéztem az 5 napos bérletnek és olyat fogunk venni, mert nem éri meg kockáztatni.
2011. febr. 5. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Első válaszoló: 6000 euró??? Az nem 60? Mert 6000 euró az több millió Ft!!!!
2011. febr. 5. 23:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Jujj, épp a minap olvastam, hogy szigorítják Berlinben a jegyellenőrzést! Na várj, előkeresem a cikket!...........

Itt van, ni:

[link]

Egyébként azt tanácsolom, ne bliccelj! Más is írta, hogy civilruhások az ellenőrök. Ezt tapasztaltam én is. Egyszer egy 20évesnek sem látszó punk gyerek ellenőrrel találkoztam... Tényleg ellenőr volt, volt olyan kütyüje is, amivel azok ott járnak. (Vicces volt, amikor idős nénitől is kérte a jegyet a kis punk. :-) Színes haja volt és felállt az egész a feje tetején.)

Még annyi, hogy ha pár napra mész és várost nézni, akkor érdemes Berlin Kártyát venni. Az egyben bérlet a tömegközlekedési eszközökre, és kedvezményeket lehet igénybe venni múzeumi és egyéb kismillióféle belépőre.

[link]

2011. febr. 5. 23:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Ja, még arra figyelj, mielőtt bármilyen bérletet megveszel, hogy hány személy utazhat vele...! Mondjuk ez a sztori már nem Berlinben, hanem a Ruhr-vidéken történt. Talán valami napijegyet vettünk?! MIndenki vett magának, többen voltunk. Jó drága volt. Na aztán valahol ellenőr jött, és mondta, hogy minek vettünk mindannyian, de hülyék vagyunk...

Kiderült, hogy azt a fajtát egy időben többen is használhatjuk (max 5 főre volt érvényes). Hát így jártunk... :-)

2011. febr. 5. 23:38
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat. Én is ezt a városnézős, kedvezményes, stb-stb kártyát néztem ki, azt a fajtát, amivel be lehet menni a Múzeumszigetre is, mert azt is szeretnénk megnézni.
2011. febr. 6. 10:01
 10/12 anonim ***** válasza:
A múzeumszigettel kapcsolatban, jó ha van előre jegyünk pl. a Neues museumba vagy a Pergamon museumba ha meg akarjuk nézni mert iszonyatos sorok állnak és reggel nyitás előtt már sor áll.
2011. febr. 6. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!