Berlini tömegközlekedésben a jegyeket/bérleteket mennyire ellenőrzik?
Jujj, épp a minap olvastam, hogy szigorítják Berlinben a jegyellenőrzést! Na várj, előkeresem a cikket!...........
Itt van, ni:
Egyébként azt tanácsolom, ne bliccelj! Más is írta, hogy civilruhások az ellenőrök. Ezt tapasztaltam én is. Egyszer egy 20évesnek sem látszó punk gyerek ellenőrrel találkoztam... Tényleg ellenőr volt, volt olyan kütyüje is, amivel azok ott járnak. (Vicces volt, amikor idős nénitől is kérte a jegyet a kis punk. :-) Színes haja volt és felállt az egész a feje tetején.)
Még annyi, hogy ha pár napra mész és várost nézni, akkor érdemes Berlin Kártyát venni. Az egyben bérlet a tömegközlekedési eszközökre, és kedvezményeket lehet igénybe venni múzeumi és egyéb kismillióféle belépőre.
Ja, még arra figyelj, mielőtt bármilyen bérletet megveszel, hogy hány személy utazhat vele...! Mondjuk ez a sztori már nem Berlinben, hanem a Ruhr-vidéken történt. Talán valami napijegyet vettünk?! MIndenki vett magának, többen voltunk. Jó drága volt. Na aztán valahol ellenőr jött, és mondta, hogy minek vettünk mindannyian, de hülyék vagyunk...
Kiderült, hogy azt a fajtát egy időben többen is használhatjuk (max 5 főre volt érvényes). Hát így jártunk... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!