Hova érdemesebb elmenni először? Krakkó vagy Prága?
Mi tavaly voltunk Krakkóban. Mi is diákok voltunk,és 2 éjszaka kijött fejenként 30.000-ből busszal kajával mindennel eggyütt.300 zlotyit vittem magammal,és 150 et haza is hoztam,mert nem tudtam elkölteni.
Auschwitz (bocsi ha rosszul írtam)-ban is jártunk...eléggé szörnyű látvány.A buszos nem bírta még a gázkamráig sem,ki ment mert rosszul lett.Ezek ellenére érdemes oda elmenni. Illetve egy napot átmentünk Zakopane-ba,sajtot venni,meg a vásárt körbejárni.
Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan!
Mindkettő mesés város!
Bár Krakkót jobban ismerem, ott tovább voltam! Ha oda mentek, vegyetek perecet, amit reggelente árulnak az utcákon, nagyon finom! Millió látnivaló van a városban, és szerintem a közeli sóbánya is nagyon érdekes látnivaló!
Persze Prága is jó, ott sörözni kell! :-)
Krakkóban mi ebben laktunk (nyáron), tök olcsón... Nem tudom mennyiért, csak tudom leszálltunk a vonatról és jöttek reklámozni a szállásukat és ott alkudtunk ki egy jó kis árat. Nekünk tetszett:
Nagyon köszönöm a válaszokat, esetleg még arról tudna valaki valami infót, hogy a tömegközlekedés hogyan is működik? Találtam egy viszonylag olcsó, jó kis hostelt 5 percre a belvárostól, azonban gondolom nem csak a belvárosban vannak érdekes, szép dolgok!
Révén hogy szállást Krakkóban jóval olcsóbban találok mint Prágában, azt hiszem ez eldőlt! :) Már csak útitársakat kell kerítenem, 25-30 ezerből jó lenne max kijönni 2-3 éjszakával.
Azt hiszem "Krakkó kártyánk" volt, ami tömegközlekedésre is jó és múzeumokba is be lehet menni vele kedvezménnyel. A villamosközlekedés nagyon jó ott.
Ezen kívül vannak ilyen magán kisbuszok! A lengyelek nagyon élelmesek! Nagyon jók ezek a kisbuszok, mert bárhol le lehet őket stoppolni, megállnak, ha egyezik az útirányotokkal és van benne még hely. A fuvardíj megegyezés szerinti. Megéri, nincsenek elszállva, nem vernek át, mint a pesti taxisok közül sokan...
Na persze ezekkel a buszokkal (vagy autókkal inkább, nem is tudom minek nevezzem), szóval ezek nem az 1-2 megállónyi távokra valók, amit villamossal is abszolváltok. Hanem hosszabb távokra, pl Wieliczkai sóbányába közvetlenül kivisznek, meg ilyesmi.
Még tudok egy jó dolgot, mindjárt megkeresem.........
Ha pestiek vagytok, érdemes személyesen bemenni a Károly körúton lévő Lengyel Idegenforgalmi Képviseletre! Ott nagyon sok magyar nyelvű prospektus és térkép van! Beszélnek magyarul is, és nagyon kedvesek! Az itt feltett kérdésidre jobb válaszokat tudnak, mint mi, az tuti! És gondolom az aktuális információkkal is eltudnak titeket látni!
Március elején lesz az utazás 2011 kiállítás, biztos ott is kint lesznek!
De a honlapjukon is sok infó van, tessék:
Jó utat!
A Hejnalt meg el ne felejtsétek megnézni/meghallgatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!