Németországba költözzek párommal és 1 éves kisfiammal?
Nyugodtan menjetek együtt, ha nem jó haza tudtok jönni, de mivel mint írtad ismerősök is vannak kint semmiképpen se leszel egyedül. Egy - két (talán 0-ról indulva 3 év ha lassan haladsz)év alatt pedig meg tudsz tanulni úgy beszélni, hogy munkát is kapj később!
Sok sikert!
Sziasztok!
Hát én nem tudom. Mi már pár évet lehúztunk németben családostul, de én a helyedben nem mennék. Nagyon kevés az a pénz, amit írsz egy családnak. Először kicsit spóroljon a férjed, nézzen körül, ennyiből nem jöttök ki!
Köszönöm a válaszokat! Az az igazság hogy beszéltük hogy kimegy előbb a párom és mi egy hónappal utána megyünk.Ez az 1300 euro ez lenne a kezdés,ez mellé még tudna 200-500 euro között kapni,plusz munkával.És ha nagyobbak lesznek a gyerekek akkor én is szeretnék dolgozni.
Szerinted az elején nem jönnénk 1500 euroból? Igazából nehéz döntés hogy érdemes e kimenni...
nem jönnétek ki ! bár nem irtad,hogy merre mentek Németországban de csak az albérlet 600 eurótól kezdődik.
még valami : ird meg a keresőbe hogy wohnung mieten in ( ide meg a város nevét )
Már van albérlet ahova tudunk menni,nem messze a párom apukájától.Deggendorf közelébe mennénk.Az albérlet 500 euro lenne 120nm hát,és ebben benne van a rezsi is.
Kajára mennyi megy el?
Te kint élsz németben??
Én nem az előző válaszoló vagyok, de én is 1 évet voltam kint.
Szerintem az jó ár a lakásért. Ha nem a legdrágább dolgokat vásárlod, akkor kb annyiból jösztök ki mintha otthol vásárolnátok. Délnémetország kicsit drágább mint észak.
Viszont menzán vagy valahova beülni enni drágább! Ha főzöl otthon sokat, akkor szerintem nem drága.
Nagyon köszönöm a válaszodat!Örülök hogy így látod!!
Mindenképpen főznék,itthon is ezt teszem :) igy ezzel nem lesz gond! :)Tegnap kaptunk választ és a párom fixen már mehet dolgozni húsvét után :) Ugyhogy megporbáljuk lesz ami lesz! Remélem én is hamar megtanulom majd a nyelvet....ettől félek kicsit!De majd remélem menni fog!! :)IGen a gyereknek-gyerekeknek csak jobb lehet remélem!!:)
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!