Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy lehet a UK (Egyesült...

Hogy lehet a UK (Egyesült Királyság) ba állampolgársok és letelepedést szerezni?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy ott hogy megy ez.
2011. jan. 6. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Állampolgársághoz kell egy bizonyos idejű munkaviszony ,és állandó lakcím..Ha ez megvan akkor el kell mennie egy államvizsgára,és fizetnie kell 1000-3000 fontot(Mi annak idején amikor utána jártunk még 1000 font volt az összeg,de emelték ezt is).Ha a vizsga nem sikerül akkor újra kell vizsgázni,és újra kell fizetni valamennyi összeget..

A letelepedéshez különösen nem kell semmi.Csak munka és állandó bejelentett lakcím..De ma hogy Uniósak lettünk nem sok haszna van egy angol állampolgárságnak..

2011. jan. 6. 15:37
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az informáciot :)

akor nem olyan vészes mint amerika.

2011. jan. 6. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:

első vagyok..Azért ne vedd olyan könnyűnek,mert itt sem könnyű megszerezni az állampolgárságot..Az angolok eléggé "begyepesedettek" mindent szó szerint vesznek ami le van írva..

Nekem van egy magyar barátom akik 17 éve él Angliában.4-szer próbálkozott az állampolgársággal,és talán most megkapja..

Amikor mi elkezdtünk itt kint érdeklődni utána,és a nyomtatványokért rohangáltunk már az elején megsúgták,hogy arra készüljünk fel,hogy az első államvizsga nem fog sikerülni (pusztán anyagi okok miatt) eléggé sok papír munka van vele..és mivel amúgy is szavazhatunk,és ugyanazok a lehetőségeket megkapjuk mint egy angol,így nem sok haszna van már...(na jó nem lehetek rendőr,és politikus..de nem is akarok az lenni)

2011. jan. 6. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia én a kérdezö vagyok.Tudom hogy milyenek az angolok mert nagyon sok angolt ismerek :),ugyanis angol-magyar tanitási suliba járok.igy követünk mindent ami angol(igy sajna egyenruhánk is van.De mégegyszer nagyon szépen köszönöm az informáciokat :)
2011. jan. 6. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Ennyire azért nem veszélyes. Az én ismerősöm simán elsőre megkapott szépen mindent és nem volt "csak" 700 font az egész herce hurca. Nem kell duplán vizsgáznia és sokat várnia sem. Szóval lehet, hogy csak ügyintézője válogatja.

Mi viszont már több mint 4 hónapja várunk a letelepedésinkre (ez az állampolgárság előszobája). Az első kérlemet 1 hét alatt visszadobták... a visszaküldötten meg már szeptember óta ülnek. :S

2011. jan. 6. 22:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Letelepedni úgy lehet, hogy oda mész és letelepedsz. Mivel eu tagok vagyunk, ezért nem értem igazából, hogy ha ott laksz és dolgozol és ugye ebből kifolyólag kb ugyanolyan jogaid vannak, mint az ott élőknek, mi szükséged van az állampolgárságra? Szavazni akarsz netán?
2011. jan. 7. 19:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Még nem.csak 2 év mulva kimenék továbtanulni.és Ott is maradnék(szoval nem jönnék vissza Magyarba).
2011. jan. 7. 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!