Angliába kell útlevél, vízum?
"A SZEMÉLYFORGALOM BELSŐ ORSZÁGHATÁROKON TÖRTÉNŐ ELLENŐRZÉSÉNEK MEGSZÜNTETÉSÉVEL"
Ezt azt jelenti, hogy NINCS HATÁRELLNŐRZÉS és nem azt, hogy útlevél helyett elég a személyi a határátlépéshez!
ma 17:25
Örülök, hogy végre más is megerősíti, hogy nem én vagyok a hülye, bár szerintem nandrasnak ez sem lesz elég.
"...Magyarország teljes jogú schengeni taggá válásával (2007. december 21.) nyílt meg a lehetőség arra, hogy a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül szabadon, bárhol átléphessék a schengeni rezsimet alkalmazó országok belső határait..."
és
"...- csak azon tagállamokba léphetünk be ellenőrzés nélkül, amelyek teljes körűen alkalmazzák a schengeni rezsimet és azoknak is csak az ún. belső határain, tehát azokon a határokon, amelyek egy másik schengen tagállammal közösek."
ezt nem én találtam ki, az igazságügyi és rendészeti minisztérium dokumentuma.
sajnos ennél hitelesebbet nem tudok hozni, mert gondolom a saját emlékeimet nem fogadjátok el. (biz' útlevél kellett a párizsi utamhoz, amíg nem voltunk schengeni tagok...)
Kevered a szezont a fazonnal. Az "ellenőrzés nélkül" nem azt jelenti, hogy útlevél helyett személyi igazolvánnyal, hanem azt, hogy meg sem kell állni a határon.
Az lehet, hogy Te útlevéllel mentél Párizsba, de abból nem következik, hogy azzal is kellett.
Nézzétek el nekem,hogy én nem tudok ilyen szépen írni mint ti,de évente többször autózom Anglia-Magyarország között.
Nem tudom,hogy ti ebből mit vesztek ki,de elmondom,hogy a kis családunk tagja között csak nekem,és a férjemnek van útlevele a 19 éves fiam személyi igazolvánnyal utazik..
Ha Angliából indulunk akkor az Angol-Francia határnál van határellenőrzés.Vagyis Mindig kérik az útlevelemet(mert nekem ez van) VAGY a személyi igazolványt(a fiamnak csak az van) Amint átléptük a Francia határt onnantól kezdve egyik országban sem volt határellenőrzés..Voltaképpen csak az épületek,és városok nevéről tudod,hogy éppen melyik országban jársz..
Egyébként mi ezeken az országokon megyünk keresztül..
Anglia-Franciaország-Belgium- Luxemburg-Németország-Ausztria- Magyarország. Csak Angliában és Francia határnál kell felmutatni az Útlevelet /személyi igazolványt..
Az Egyesült Királyság nem tagja a Schengeni Övezetnek!!!
Viszont bőven elég a személyi igazolvány, nem muszáj útlevél.
"Az "ellenőrzés nélkül" nem azt jelenti, hogy útlevél helyett személyi igazolvánnyal, hanem azt, hogy meg sem kell állni a határon."
Ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!