Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliába kell útlevél, vízum?

Angliába kell útlevél, vízum?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 20:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Az, hogy a személyforgalom belső országhatárokon történő ellenőrzése megszűnt, azt jelenti, hogy megállás nélkül átmehetsz a határon. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem kell útlevél. Viszont útlevél nem csak a Schengeni övezetbe nem kell, hanem más EU tagállamokba sem!
2010. dec. 24. 17:23
 22/30 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. "más EU tagállamokba"=a Schengeni övezetbe nem tartozó EU tagállamokba. Csak a félreértés elkerülése végett...
2010. dec. 24. 17:25
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"A SZEMÉLYFORGALOM BELSŐ ORSZÁGHATÁROKON TÖRTÉNŐ ELLENŐRZÉSÉNEK MEGSZÜNTETÉSÉVEL"

Ezt azt jelenti, hogy NINCS HATÁRELLNŐRZÉS és nem azt, hogy útlevél helyett elég a személyi a határátlépéshez!

2010. dec. 24. 17:26
 24/30 anonim ***** válasza:

ma 17:25

Örülök, hogy végre más is megerősíti, hogy nem én vagyok a hülye, bár szerintem nandrasnak ez sem lesz elég.

2010. dec. 24. 17:28
 25/30 anonim ***** válasza:

"...Magyarország teljes jogú schengeni taggá válásával (2007. december 21.) nyílt meg a lehetőség arra, hogy a magyar állampolgárok is ellenőrzés nélkül szabadon, bárhol átléphessék a schengeni rezsimet alkalmazó országok belső határait..."

és

"...- csak azon tagállamokba léphetünk be ellenőrzés nélkül, amelyek teljes körűen alkalmazzák a schengeni rezsimet és azoknak is csak az ún. belső határain, tehát azokon a határokon, amelyek egy másik schengen tagállammal közösek."

ezt nem én találtam ki, az igazságügyi és rendészeti minisztérium dokumentuma.

sajnos ennél hitelesebbet nem tudok hozni, mert gondolom a saját emlékeimet nem fogadjátok el. (biz' útlevél kellett a párizsi utamhoz, amíg nem voltunk schengeni tagok...)

2010. dec. 24. 18:42
 26/30 anonim ***** válasza:

Kevered a szezont a fazonnal. Az "ellenőrzés nélkül" nem azt jelenti, hogy útlevél helyett személyi igazolvánnyal, hanem azt, hogy meg sem kell állni a határon.

Az lehet, hogy Te útlevéllel mentél Párizsba, de abból nem következik, hogy azzal is kellett.

2010. dec. 24. 19:19
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Nézzétek el nekem,hogy én nem tudok ilyen szépen írni mint ti,de évente többször autózom Anglia-Magyarország között.

Nem tudom,hogy ti ebből mit vesztek ki,de elmondom,hogy a kis családunk tagja között csak nekem,és a férjemnek van útlevele a 19 éves fiam személyi igazolvánnyal utazik..

Ha Angliából indulunk akkor az Angol-Francia határnál van határellenőrzés.Vagyis Mindig kérik az útlevelemet(mert nekem ez van) VAGY a személyi igazolványt(a fiamnak csak az van) Amint átléptük a Francia határt onnantól kezdve egyik országban sem volt határellenőrzés..Voltaképpen csak az épületek,és városok nevéről tudod,hogy éppen melyik országban jársz..

Egyébként mi ezeken az országokon megyünk keresztül..

Anglia-Franciaország-Belgium- Luxemburg-Németország-Ausztria- Magyarország. Csak Angliában és Francia határnál kell felmutatni az Útlevelet /személyi igazolványt..

2010. dec. 24. 23:45
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Az Egyesült Királyság nem tagja a Schengeni Övezetnek!!!

Viszont bőven elég a személyi igazolvány, nem muszáj útlevél.

2010. dec. 25. 15:34
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az "ellenőrzés nélkül" nem azt jelenti, hogy útlevél helyett személyi igazolvánnyal, hanem azt, hogy meg sem kell állni a határon."

Ez így van.

2010. dec. 25. 16:20
 30/30 anonim válasza:
47%
Én az értékelést nem igazán értem. Olyan válaszokra amik igazán hasznosak és logikusak ill. tényszerűek nagyon kevés százalékot adnak, vagy nem is értékelik. Az olyan válaszokat pedig túlértékelik amik általánosak.
2010. dec. 30. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!