Hol laknátok Budapest, vagy London vagy Párizs vagy Berlin? Melyiket választanátok és hogy miért?
Jelenleg Budapesten lakom, és szeretek is itt lenni, de én szeretnék valahol máshol is élni egy 15 évet legalább. Én voltam már Londonban még ebben az évben ,és imádtam tetszett a sokszínűség ,és hogy modern meg minden ,meg az angol sem gond, mert szerintem, ha 2 hónapot még ott töltenék , akkor meglenne az anyanyelvi szint, és még barátom is van ott ahova mehetnék míg nem találnák valami munkát meg valami pici lakást. Nincsenek nagy elvárásaim csak annyi hogy legyen bent fürdőszoba.És akár több munkát is elvállalnék az elején, mert tudom ,hogy nem úgy fognak fogadni .hogy ezüstálcán adnak át mindent .meg ilyesmi.Berlin meg Párizzsal az a helyzet .hogy nem tudok ,se németül ,se franciául, de mindkét hely vonz.19F
TUDOM ,HOGY SEHOL SINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS ,ÉS NEM KELL LEÍRNI ,KÖSZÖNÖM!
Nem voltam ironikus,és nem is állt szándékomban.Az írás alapján nem tudhatod,hogy a másik mit gondol..A te kérdésed is így hogy nem tudom mi járt a fejedben bizony úgy jön le,hogy egy fiatal kislány ábrándozik..hogy miért? mert a fogalmazásod is olyan A nyelvtudásodat is te hoztad szóba túl bátran kijelentetted azt amit azok akik évek óta kint élnek,dolgoznak,tapasztaltak nem mondanak.Ugyanez a helyzet a modernséggel.Mert azt hiszed,hogy 3 hónapot éltél valahol már tudod milyen az élet ott..Nem olyan könnyű az élet ha már évekre tervezel.
Én 1 hónapot voltam Párizsban.Imádtam,mert minden új,és szép volt..De amikor a barátnőm panaszkodik a párizsi életről ,bizony én is csodálkozom hiszen én nem így tapasztaltam.De más ott lenni pár hónapot és más ott élni évekig..
De ha neked a barátság,a nyugalom,a tisztaság,és a nyugodt élet kell,akkor London nem a legjobb választás..
Életem során jártam már nagyon sok helyen mint turista(sajnos Németországban csak átutazóban) de sehol nincs olyan kosz,tömeg,közömbösség mint Angliában..
De ettől függetlenül nem vagyok ironikus,és tényleg sok sikert kívánok neked ,és a barátodnak..Csak inkább készülj arra,hogy sokkal nehezebb lesz,mint hogy tele vággyal mész bárhová,és jön a csalódás..Jobb ha a legrosszabbra számítasz,mert így sokkal ellenállóbb leszel mindennel szemben..
Még valamit.Munkaügyi irodában dolgozom,és hidd el nekem ma munkát sem olyan könnyű találni..de az tényleg jó ha tudsz angolul,és nem tudnak eladni ahogy mondani szokták..
Nem akartalak megsérteni.és tényleg sok sikert neked..
(és a Fazekas sulidat se ismerem,így ezt sem értem miért fontos..de ha te így érzed akkor biztos az..)
Először is 19 éves FIÚ vagyok és nem lány.
Másodszor nem a nyugodt életre vágyom hanem a pezsgésre!
Harmadszor úgy mondtátok hogy mit gondol ez a fiatal hogy azt hiszi hogy tud angolul de biztos csak azért gondolja mert gimnáziumban jó volt angolból ,de az semmi az élő nyelvkörnyezethez képest .Én mindent csak azért írtam le ,mert azt akartam hogy tudjátok ,hogy a sulin való angol órán kívül(ami valóban nem elég sokban)Igyekeztem magamnak egy biztos nyelvtudást ami jól jön!Amikor Londonban bevallom az utcán nem hallottam sok angolt ,mert tele volt külföldivel ,de amikor elmentem olyan helyre ami nem a belvárosi rész de akkor is a városhoz tartózót nagyon élveztem hogy értek mindent hogy amikor elmentem egy ottani KfC-be meg értetem hogy egészbe kérem e a kiflit vagy félbe amikor néztem a tévét értetem ami benne volt amikor lementem a metróba és mondták hogy érvényesítsük a jegyünket mert meg különben megbüntetnek ,jó érzés az ,hogy értem hogy mit mondanak!
Szerintem Berlin a legjobb ezek közül.
Azt mondják, hogy London Európa New York-ja, és Berlin Európa Los Angeles-e. És LA fényévekkel jobb, mint NY. :)
A leírt szituációkból azért nem állapítható meg éppenséggel, hogy neked annyira perfekt lenne a nyelvtudásod. Nem különösebben nehéz helyzetekről van szó. Talán ha nem magyarul írnád a válaszokat, hanem angolul, akkor ezt jobban el tudnánk dönteni. A magyar szövegeid sok részét úgy sem egészen értem. Ahhoz képest, hogy a Fazekasban tanultál. Úgy látszik, ott a fogalmazásra nem nagyon mennek rá.
Én egyébként Spanyolországban éltem 5 évet, megértek mindent, sokszor mikor magyarul akarok beszélni, is spanyol szavak jutnak eszembe, de soha nem mondanám azt, hogy vha anyanyelvi szinten fogok beszélni, mert az lehetetlen szerintem, ha nem gyerekként tanul meg még vki egy nyelvet. Max anyanyelvihez közeli szint, de ahhoz is több év kell szerintem.
Amúgy, hogy a kérdésedre válaszoljak, szerintem bármelyik városba is költözöl később, nem fogsz rosszul járni, hiszen mindhárom világváros, tele pezsgéssel, látnivalóval, élettel.
London. Ha tudsz angolul ott alkalmazhatod és irtad is hogy nagyon tetszett.
Párizs jó nyaralni, de ha nem tudsz franciául nem érdemes.
Berlinben még nem jártam.
Én Berlint választanám. Csak magyarul és németül beszélek, de Budapesten éltem 3 hónapot és már ezalatt sem jött be. Ha muszáj lenne választanom, Berlint választanám a nyelv miatt, de én nem szeretem a tömeget és a nyüzsgést, szóval valamelyik nyugisabb részére próbálnék költözni.
Berlinben még nem jártam, Münchenben töltöttem egyszer egy hetet, ennyi a németországin élményem. Az első benyomás az országról nem rossz.
Londonban a barátnőm élt, szerinte borzalmas: tömeg, kosz és bunkó, tapló emberek. Párizsban pedig egyik haverom volt kint egy évig dolgozni, de nem költözne oda semmi pénzért, azt mondta nem tud azonosulni a franciák gondolkozásával. Persze ezek az ő egyéni véleményeik. :P
tudod en europat elhagynam akar kelet fele,
koltozz tavolra ott te is erdekes leszel tobb baratod lesz.
nekem sajnos honvagyam van minden utazasnal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!