Kezdőoldal » Utazás » Európa » Bécs vonattal!? Személyes...

Bécs vonattal!? Személyes tapasztalatok!

Figyelt kérdés
Szeretnénk a vizsgaidőszak alatt párommal ellátogatni Bécsbe, előreláthatólag két ünnep között. Arra lennék kíváncsi, hogy meddig van karácsonyi díszben a város, meddig van karácsonyi vásár? Mit érdemes ilyenkor megnézni? Még sosem voltunk Bécsben, így szeretnénk egy kicsit várost is nézni, maradni 1-2 éjszakára. Miket javasoltok? Nektek milyen élményeitek vannak? Hogy működik a vonatozás? Valóban érvényes a vonatjegy a tömegközlekedésre is?
2010. dec. 3. 22:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én Győrbe jártam egyetemre. Batátokkal minden évben kiruccantunk egy napra Bécsbe a karácsonyi vásárba. Mi mindig Eurégió vonattal mentünk, Győrtől Bécsig a retúr jegy pontosan 10 euró volt minden évben. Ez nem volt érvényes a helyi tömegközlekedésre, de ha jól tudom, akkor a Budapesttől érvényes jegy már igen (információnál érdeklődj utána). Bár nekünk ez nem is volt fontos, mert akkor még nem bombázták szét a régi Südbahnhof-ot és onnan viszonylag rövid sétával el lehetett érni a belvárost. Karácsonyi vásár kapcsán csak tippelni merek, de valószínűleg a mi nagyvárosaink karácsonyi vásáraihoz hasonlóan ott is elbontják az egészet karácsony után, de gondolom az ünnepi fények ott is maradnak január 6-ig. A vonatozásban semmi extra sincs, mivel mi is schengeni ország vagyunk, ezért a korábbi menet közben esedékes útlevél (vagy személyigazolvány) ellenőrzés is megszűnt. Mivel mi mindig gyalogosan érkeztünk, ezért általában a belváros környékén szoktunk mászkálni (Parlament, Városháza, Stephansdom, Palota, Opera). Több kisebb karácsonyi vásár is szokott lenni a Városháza előtti nagy mellett. Érdemes azokat is végignézni. Mi minden évben nagyon jól éreztük magunkat és annak ellenére, hogy a diplomaosztó után szétszóródtunk az országban, most tervezzük, hogy idén is kilátogatunk a karácsony előtti hétvégén.
2010. dec. 3. 23:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi vonattal voltunk Budapestről, és tényleg érvényes a vonatjegy a helyi közlekedésre is. A vonat kényelmes és gyors, az étkezőkocsiban meg is ebédeltünk.
2010. dec. 3. 23:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha olyan jegyet választotok, akkor érvényes, bár sose ellenőrzik (asszem 4 napig jó). A vonat amúgy kényelmes, én pl mivel korán kellett kelnem, végigaludtam az egész utat és bécsben ébresztettek, szóval ajánlom ezt a megoldást mindenkinek, aki legszívesebben teleportálna :D

Én a karácsonyi vásárt é a forraltborozást ajánlom, amúgy a városnézéről sokat nem tudok mondani, mert engem főleg a kortárs művészet érdekel, szóval eleve az ilyen helyeket kerestem, meg vaami hatalmas szórakozóhelyen voltam még, de azt nem tudom, hogy hol volt, mert kocsival vittek, taxival jöttem. :) Amúgy a belvárosban hihetetlen ugyan, de Budapesttel elenétben szinte egyáltalán nincs éjszakai élet, szórakozóhelyek, csak csendes beülősök...

Viszont nagyon jók a tapasztalataim a hostelekkel kapcsolatban, lehet privát szobát is kérni, nem túl drágák és az ár általában tartalmazza a bőséges reggelit is, ami azt jelenti, hogy annyit eszel és azt, amit és amennyit akarsz (ki van téve ezer féle dolog, gyümölcslé, teák, kávé, tej...stb).

2010. dec. 5. 20:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap kicsit utána olvastam a dolgoknak, és mindenhol azt írják, hogy 24-én a karácsonyi árusok lehúzzák a rolót, ezt nagyon sajnálom, hiszen tavaly két ünnep között Budapesten voltunk pár napig, és ott még a kézműves vityillók, kajások, forralt borosok, forrócsokisok kint voltak, és hihetetlenül jó hangulat volt. Reméltem hogy idén ezt megismételhetjük csak Bécsben. Nem tudtok valami infót arról hogy két ünnep között van e valami program kint? Esetleg érdemes lenne csak úgy kikapcsolódásként is elmenni? Ránk férne már egy kis nem itthon lét...
2010. dec. 6. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!