Kezdőoldal » Utazás » Európa » Európán belül vannak még...

Európán belül vannak még vidámparkok, ahova csak a belépőt kell kifizetni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy egy elég nagy összegű belépőjeggyel szinte mindent korlátlanul lehet használni. Legyen az hullámvasút, körhinta féleségek, meg a nagyobb attrakciók. Régen ha jól emlékszem a budapesti ilyen volt, tetszett, hogy nem kell minden egyes menetért fizetni.

Vannak még ilyen helyek Európában?

jan. 21. 13:31
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
A legtöbb vidámpark ilyen (Disneyland, Efteling, Gardaland, Europapark, Energylandia stb). A bécsi Prater a kivétel. Meg talán az egész kicsik.
jan. 21. 13:40
 2/6 anonim válasza:
88%
Amúgy tapasztalatom szerint jobb az a megoldás, ha attrakciónként fizetsz, mint egy belépőt, mert utóbbinál főleg "szezonban, jó időben", amikor igazán érdemes menni, az egész napod a sorbanállásról fog szólni, ha nincs lehetőség "sort kerülni" - természetesen extra költségért. Arról nem is beszélve, hogy ha pl. baráti társaság megy, könnyen lehet, hogy a társaságban van olyan, aki nem szívesen akar mindenre felülni. Tehát összességében szerintem élvezhetőbb és megfizethetőbb az esetenkénti megoldás, mint a "svédasztalos" változat :)
jan. 21. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Mindig van olyasmi, ahol nincs óriási sor. Személy szerint a Toverlandot tudom összehasonlítani a Praterrel viszonylag friss tapasztalattal. Kevesebbre jött ki a Toverland. A Praterben az óriáskerék eleve 13 EUR. Sor tényleg nincs, de az attrakciók sokkal gagyibbak. Egy-egy menet 4-6 EUR. A Toverland és az Energylandia is 40-45 EUR. A Toverlandban nyár közepén voltunk, 15 percnél hosszabb sor nem volt, de volt ahol nem is kellett várni. A zárás előtti órában elfogytak az emberek, akkor lehetett menni gyorsabban is. A park maga pedig gyönyörű a Praterhez képest. Max akkor lehet jobb attrakciónként fizetni, ha csak 1-2 dologra akarsz felülni mert adrenalinfüggő vagy, aki a közelben lakik.
jan. 21. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
3 vagyok, annyival egészíteném ki, hogy a Praterben az óriáskeréknél még így is volt kb 10 perc sor, pedig ott egy kicsit borúsabb szeptemberi vasárnapon voltunk.
jan. 21. 14:17
 5/6 aHermann ***** válasza:
85%

Szia!

Európában a legtöbb vidámparkba a belépés egy magasabb összegű jeggyel történik, és annyiszor ülsz fel a játékokra ahányszor akarsz. A Práter és a magyar vidámparkszerűségek olyanok, hogy mindenért külön kell fizetni.

Parktól és időszaktól is függ az ár, de mindig jobban megéri, mint a külön fizetés.

Az első írt jókat + Legoland, Phantasialand, Heidepark, Parc Asterix, Alton Towers, Liseberg, Port Aventura, stb.

Mindegyik parknak van már app-ja ahol látod a sort. Zárás előtt kb 1h-val mindig megcsappan a látogatók száma, sok helyre rögtön fel tudsz ülni, ahol előtte akár 1h volt a várakozás, ill nyitáskor sincs még sor. Bizonyos helyeken, ha a park szállásán laksz, korábban bemehetsz, és felülhetsz dolgokra (Efteling).

Azért a legtöbb jó nagy park, több napos. Mi 2 éve simán eltöltöttünk 2 teljes napot az Europaparkban, és maradtak ki dolgok, és show műsorok.

A német Legoland és a Familypark bejárható 1 nap. alatt.

2-esnek nem tudom milyen a baráti köre, ill., hogy milyen parkokban volt, mert minden parkban mindenki megtalálja a magának tetsző szórakozást. pl. az Europaparkban, az Eftelingben, a Gardalandban és a Legolandban az én hullámvasutakat utáló párom is mindig jól érzi magát. Hullámvaútra mindig én megyek a gyerekekkel a tériszonyom ellenére (az Europapark bobja mondjuk neki is tetszett). A pörgős/forgós és szabadeséses cuccokat meg én nem bírom, de jöhet minden más és jól érzem magam.

Egy csomó klassz dolog van parkonként.

jan. 21. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Nemetorszag Rust Europapark. Freiburgtol kb. 30 km-re.
jan. 26. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!