Kis fiam útlevele lejár 2025 01 19én ,németországból 18án repülünk és a következő héten jönnénk vissza. Az a kérdésem ,hogy 1 héttel a lejárat után tudom e használni még az útlevelét?
az okmany az ervenyessegi ido lejarta utan nem ervenyes, nem lehet hasznalni.
Mivel Magyarorszag es Nemetorszag egyarant schengeni orszag, ezert hivatalos szemelyek nem ellenorzik, a legitarsasag emberei a beszallokapunal nem hiszem, hogy tuzetesen megnezik, de benne van a pakliban, hogy megnezhetik es belekotnek.
szoval a te helyedben elinteznem hogy a gyereknek legyen ervenyes okmanya az utazas elott
Nem is értem a kérdést!!!!
Lejárt??
Érvényes???
Igen,
tehát,
nem érvényes!!!
Menjetek személyi igazolvánnyal ha van neki.
Vagy újítsd még az útlevelet.
Van sürgősségi is.
"Az Európa Tanács tagállamai között a személyek szabad mozgásának szabályairól szóló megállapodás alapján (lásd) a magyar állampolgárok 3 hónapnál rövidebb időtartamú látogatás alkalmával jogosultak az egy évnél nem régebben lejárt magánútlevelükkel vagy személyi igazolványukkal is beutazni Németországba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!