Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lettország vagy Litvánia az...

Lettország vagy Litvánia az érdekesebb, látványosabb ország?

Figyelt kérdés

okt. 23. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Lettország
okt. 23. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Még egy szavazat Lettországra.
okt. 23. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettő. Riga nyüzsgőbb, Vilnius nyugisabb, érdemes mindkettőtt felkeresni, ha arra jársz. Kb. 4-5 óra busszal.
okt. 23. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Rigába mennék és onnan átmennék a Kur-földnyelvhez meg a Keresztek hegyéhez. Akkor mindkét helyről a legjobbat kapod.
okt. 24. 08:02
 5/6 Paczalos István ***** válasza:
100%
Mindkettő szép a maga nemében Vilniusztól nincs messze a Trakai tó, ott jót kehet horgászni.
okt. 30. 17:02
 6/6 franciasrac ***** válasza:

Én csak Lettországban éltem már a kettő közül (a litván határtól kb 50 km-re) viszont szerintem Litvánia érdekes körbejárni, nagyon sok több "nagy" városai vannak, ahol megéri megnézni az épületeket stb. Vilniusz tényleg szép város, nagyon nagyon tetszett minden alkalommal ott. Litvánia sokkal egynépűbb, ott kisebb a feszültség, tényleg nyugalmas a hangulat bárhol. Lettországban pedig érezhető hogy kettévágott az ország. A lett tengerpart amúgy gyönyörű, abszolúte vad, senki sehol nincs. Vállasi szempontból sokkal változatosabb, vannak ortodox, katolikus és protestáns templomok is. Litvániában pedig csak kizárólag katolikusok. Riga városközpontja elég cuki, de kicsi is, körülötte minden szovjet. Ez a hangulat amúgy számomra elterjedtebb Lettországban mint Litvániában.

Lettország szegényebb de azért is olcsóbb.

A vidék tényleg hasonló mindkét országban. Nyugalom, kavicsos utak, tavak és faházacskák.

nov. 22. 03:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!