A Wizz Airnek minden egyes járata késik?
Azt hiszen megszavazták a legpontatlanabb légitársaságnak.
Saját tapasztalataim szerint is minden egyes járat amivel utaztam úgy átlagban 30-60 percet késett.
4
Nem azért mert magyar. Igazából mióta túlfoglalás miatt megtagadták a beszállást és felmerülő költségeket nem térítették meg, megutáltam. Maffia társaság.
Igaz, hogy nem repülök sokat, de az én Wizz járataim még sosem késtek.
Sőt, emlékeim egyetlen egy gépem késett egy órát, egy Turkish, az is egy ferihegyi vihar miatt, ott le is késtük az átszállást Isztambulban.
(Meg egyszer egy hajnali havazás miatt talán egy KLM, mert jégteleníteni kellett a gépet indulás előtt, de az csak minimális csúszászt okozott, következmény nélkül.)
Én sokat repülök Budapest Dortmund között/ vissza és van amikor tű pontosan (sőtt hamarabb) felengednek a gépre és egy percet sem késik, viszont volt már hogy több órát késett.
Azért legtöbbször késik kb 20 percet, de nagyon változó
A kérdező legjobban akkor tenné, ha felmenne a bud.hu oldalára és megnézné saját szemmel a késéseket.
Igen, vannak a wizznek jelentős késései, van sok késése, de ha egyszer végre hajlandó lenne a kérdező és a többi félidióta saját szemével szétnézni látná, hogy rengeteg másik légitársaság is rettentő sokat tud késni.
Túlértékelt légitársaságok is iszonyú nagyokat csúsznak, lásd nyári Eurowings, de tipikus a British Airways késés is.
Ráadásul ha ott néznél szét kérdező, nem olyan idiótáktól kapnál választ, mint pl az 5-ös baromja.
Tegnap jött a munkatársam Frankfurtból Lisszabonba Lufthansával. Késtek, de még a reptéren beszéltem vele, azt mondta a kapitány közölte velük, hogy a rendkívül erős headwind miatt kb 40 perc késésre kell számítaniuk. Késtek is. Nem magyar társaság, hanem a Lufthansa. Ráadasul mind Frankfurtban, mind Lisszabonban buszos boarding volt.
Én aznap este jöttem haza Pestre Lisszabonból a Wizzel. Már ezek sem olcsók, több mint 200 euro volt a "jegyem"
20:20-ra volt kiírva eredetileg, de már lehetett a flightradaron látni, hogy késni fog a Pestről jövő gép.
Egy órányi késéssel indultunk. Sűrű elnézeskérések közepette Károly Bence, a kapitány elmondta, hogy a rendkívül erős szembeszél miatt több mint 4 óra lett az útjuk Portugáliába. Visszafelé pont ezért elég lesz 3 óra 10 perc.
Az egyórás késést ugyan nem tudta behozni, de tényleg itthon voltunk 3 és fél óra alatt.
Ha egy társaság úgy működik, hogy reggeltől estig forgatja a gépeit, akkor abban jó eséllyel benne van, hogy néhány forduló után már összeszed valamennyi késést. Főleg jellemző ez a fapadosokra, ahol a nagyobb ráhagyással dolgozás a működési modelljükkel szöges ellentétben lenne.
Ez nem vonat, a repülés sokkal nagyobb kiszámíthatatlansággal működik. Olyanokkal, amikről az átlag utasnak fogalma sincs.
Ha csökkenteni akarjuk a késés esélyét, akkor a reggel hatos járattal menjünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!