Miért ejtik sokan Dublint “ú” val mintsem ahogy kell “dáblin”?
Figyelt kérdés
Ismerősök körben gyakran halomszept. 12. 16:55
1/20 anonim válasza:
Mert nem ismerik az eredeti kiejtést és/vagy nem tudnak angolul
2/20 anonim válasza:
Amiért a délnémet várost sokan Münken-nek nevezik.
3/20 anonim válasza:
london- lándon?
párizs - phári?
lodc - lucs?
5/20 anonim válasza:
Norvégiában, azon belül Osloban élek! Oslo-nak írják! De a hivatalos kiejtés Uslu. Vagy néha ejtik még Uszlunak is. De hallottam már aki Osloként is említette.
7/20 anonim válasza:
Én Hamburgot hallottam az ottaniakat Harburg- nak ejteni
8/20 anonim válasza:
Dublin angol ˈdʌblɨn , dublin helyi kiejtése ˈdʊbᵊlən
9/20 anonim válasza:
7 Valszeg nem azt hallottad, hanem Harburg van, csak kicsit délebbre. Úgy hasra 500 km-re. Egyébként az alsószászok Hamburjh, meg Wolfsburjh-nak, ilyen h meg j közti hanggal mondják. A Szász-Anhaltiak meg a Magdeburg-ot pattogósan mondják ki, olyan kiejtéssel, mintha magyar fontikával olvasnánk fel.
2 Mükent-t meg nem hallottam. Nagyanyám münhennek, a szászok meg a törökök, akik egyböl dialektussal szeretnének beszélni, azoknak Münschen.
10/20 anonim válasza:
Dublin a helyieknek bizony u-val mondandó, és egy ír szóból ered, ami szintén u-val ejtendő. (de csak akkor mondd u-val, ha Írországban vagy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!