Kerek évfordulóra szeretném meglepni a páromat egy Földközi tengeri hajóúttal, a Costa hajótársaságnál. Még egyikőnk sem hajózott.Gyakorlati jó tanácsokat tudnátok adni?
Mi mindig erkélyes kabint veszünk.
Az, hogy ki tudsz menni a levegőre, nekünk fontos.
A belső kabinba lényegében csak aludni érdemes, mert elég nyomasztó nekünk.
Érdemes minél magasabb szolgáltatás csomagot venni, ha vannak ilyenek, az msc-nel például 3 szint is van.
Kirandulasokat nem nagyon érdemes befizetni, mindent megkapsz olcsóbban helyi irodaktol, vagy még olcsóbban saját szervezesben.
De általában nem túl sok az idő egy egy kikotoponton, szóval nem kell tulgondolni a kirandulasokat.
Egy hajó jellemzően hiearchukus hely. Minél többet fizetsz annál jobb ellátást, kényelmesebb, jobb elhelyezkedesű kabint kapsz.
A ti igenyeitektől függ, hogy mit választotok.
A belső ablaktalan kabin alap ellátással a legolcsóbb és lakosztályt is tudsz venni saját szemelyzettel az útra.
Szia!
Mi már többször utaztunk ilyen tengerjárókon (nem Costa), és jövőre is van már foglalásunk (Nyugat-Mediterrán).
Nekünk összességében nem annyira fontos a kabin, mert csak tényleg aludni járunk oda, viszont ha mindent nézek, akkor az ablakos kabinok talán a legjobb választások.
Van természetes fény, közel van a kiszolgáló szintekhez (éttermek, színház, üzletek, fitness szoba, spa és szépészet, kijárat). Csak a felső szintekhez (medencék) kell liftezni, itt azért eloszlik a tömeg. Enni és kimenni a hajóról általában egyszerre szoktak az emberek.
Ahol megérte a hajó orrában az erkélyes kabin, az a norvég fjordoknál volt.
A hajótársaságok az egyéb szolgáltatásokon (italcsomag, kirándulások, szórakozási lehetőségek, spa kezelések, internet) keresnek sokat.
Ha csak nem olyan helyre akarsz eljutni, ami egyedileg kivitelezhetetlen sokkal olcsóbb egyedileg megszervezni.
Pl. jövőre egy Nyugat-Mediterrán körútnál ilyen áron van meghirdetve egy kirándulás:
Rómánál a kikötőváros Civitavecchia, hogy busszal elvisznek az állomásra és különvonattal eljutsz Rómába és vissza (program nélkül) 79 euró/fő, ha ezt magadnak megszervezed és sétálsz 30 percet az állomásig 10 euró/fő.
Mi italcsomagot nem vettünk/veszünk, mert nálunk a büfééttermekben van üdítő, folyó bor, csapolt sör. Egy úton nem költöttünk családosan 80 eurónál többet az extra italokra (koktél, kávéspecialitás, extra sör), míg a megfelelő italcsomag felnőtteknek 200 eurónál kezdődik.
Esetleg nézz körül más társaságoknál is, mert elképzelhető, hogy jobb ajánlatot kapsz.
Már válaszoltam hasonló kérdésekre korábban:
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__egyeb-kerdesek__12645..
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__egyeb-kerdesek__12382..
Köszönöm szépen a tippeket. Ezt az utat néztem ki:
A Costa saját oldalán is drágább ez az út, szóval jó ár-érték arányú szerintem, de amúgy is eléggé kötve vagyok, mert Aldi utazási utalványt szeretnék felhasználni, ami fedezné a sima belső kabinost, de erősen szemezek az erkélyessel, mert kicsit szabadabban lennénk.
A hajót egy kicsit úgy képzelem, mint a fapados repülőket. Ha nem akar az ember plusz szolgáltatást, olcsón lehet repülni. Ha viszont igen, akkor jócskán zsebbenyúlós.
Internet nem fontos, mert ha kiszállunk,(vagy ha közel vagyunk a partokhoz gondolom), akkor lesz. Alap italok, mint víz, gyümölcslé, kávé benne van az árban, alkoholt nagyon keveset iszunk, néha 1-1 pohár bor, szóval felesleges, annyit kifizetünk szerintem is.
A programot jó hogy írtad, így már legalább látom az árkülönbséget. Az állomások közül pont a római a necces ilyen szempontból, mert ez a kikötő van a legtávolabb a belvárostól, de itt is áll a legtöbbet a hajó, belefér egy kis plusz séta.
Nézem a többi linket is, köszi!
5-ös vagyok.
A netet mi is úgy oldjuk meg, hogy kifutáskor repülőmód, majd kikötéskor, v partközelben vissza.
Megnéztem az utadat. Nem rossz ár főleg, hogy húsvétkor lesz vége. A nyitott medencéket nem valószínű, hogy tudjátok használni, esetleg a jacuzzikat.
Nem rosszak a kikötési idők.
Barcelonában tavaly nekünk is ennyi volt. Kikötői busszal (8 euró volt a retúr) elmentünk a régi kikötőig onnan gyalogosan Gótikus negyed, Sagrada Familia (volt elővételes jegyünk) La Pedrera és belülről a Casa Batllo séta vissza.
Palmara is elég az idő.
Szép belváros, katedrális, királyi palota. Utána lehet pihenni a hajón.
Marseille nekünk jövőre lesz az úton. Van városnéző kisvonat, ami felmegy a székesegyházhoz.
Rómánál nagypéntek miatt lehet, hogy a világi dolgoknál maradnék, Vatikánt elkerülném. Rómában csak sétálni is klassz: Trevi kút, Spanyol lépcső, Trastavere stb.
Franciaországban és Olaszországban biztosítanak az egyéni utasoknak ingyenes buszt a hajótól a kikötő bejáratig.
Spanyolországban vagy a helyi busszal tudsz eljutni a városba, v a hajótársaság biztosít transzfert. Kb. hasonló ár. Palman tavaly 10 euró volt a hajós transzfer, ami katedrálisig vitt. A helyi busznál még kell sétálni a katedrálishoz.
Barcelonában ugyanoda volt a hajós és a helyi transzfer, viszont nekünk jobban megérte a helyi.
Köszönöm, ez is nagy segítség.
Róma szerencsére már megvolt pár éve, akkor mentünk, amikor épp lement a covid, a Szent Péter bazilikába csak besétáltunk sorban állás nélkül, a Trevi kútnál van olyan fotónk, hogy csak mi vagyunk rajta, ami kb. lehetetlen azóta. Szóval Rómába inkább csak nosztalgiázni megyünk. Illetve hazudok, valamiért az Angyalvár a múltkor kimaradt.
Ha valaki még olvasná ezt a kérdést, segítsen már legyen szíves!
Azt írja, egyéni utazás Savonába, ez stimt. Meg azt is írja, hogy buszos transzfer választható, de nem kötelező. Mi nem szeretnénk, mert Milánóba mennénk repülővel és onnan vonattal egyszerűbb lenne Savonába elmenni. Viszont amikor elkezdem a foglalást, kötelezően ki kellene választani, hogy hová szeretnék eljutni, ezek nyilván azok a helyek, ahonnan a buszos transzfer indul. Egyszerűen nem értem, miért kéri kiválasztani, mikor ott van alatta, hogy a transzfer nem kötelező, hanem opcionálisan foglalható. Világosítson fel valaki please, hogy hogy van ez! Köszönöm!
Szia!
Tőlünk is mindig kérték, mindig egyénileg utaztunk ki. Megadtam a vonatot/repülőjáratot.
Még távozási napra is kérik.
Nálunk volt nem egyszer, hogy nem ugyanonnan érkeztünk, mint ahonnan indultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!