Legenda vagy tényleg nem szeretik a magyar turistákat Európában?
Itt a választék a müzlik, a konzerv gyümölcsből 2 féle, 2 joghurt, 3 féle szalámi, 1 párizsi, 2 sajt, főttojás, meg a 4 féle pékáru volt. Nyers gyümölcsből volt a kivi és a görögdinnye. Zöldségből a paradicsom. Meg volt olívabogyó. Kávé, gyümölcslé, aki kért.
A tojásrántottát, a virslit, a másabb fajta gyümölcsöket, paprikát, hiányoltam.
Igyekszem változatosan étkezni és nem eszem mindig ugyanazt reggelire.
Egyébként párom mondta, hogy másnak is feltűnt, hogy minden reggel ugyanaz a reggeli és sokaknak ez nem tetszését váltotta ki.
Nem sok helyen jártam Európában, szinte csak tengerpartokon, de sehol nem tapasztaltam, hogy utálnának, sőt, általában kedves csevegős volt mindenki (igaz, hogy azt sem vártam el, hogy körülugráljanak).
Egyedül a horvátok voltak morcosabbak, de nem tudom, hogy az általános életuntság volt, vagy direkt nekünk szólt 🙂
(Európán kívül meg sokszor olyat sem ismertek, aki beszélt már magyarral, így "sztárok" voltunk, mindenki minket faggatott, hogy hogy kerültünk oda 😀)
Régebben Szlovákiában és Romániában volt kisebb negatív tapasztalatom. Nem voltak hajlandóak megszólalni angolul, csak a helyi nyelven, de a sirban mögöttünk levő külföldinél hirtelen előjött az angoltudás.
Viszont tavaly Szlovákiában nagyon pozitív tapasztalataink voltak. Mindenhol adtak magyar nyelvű leírást a múzeumokban, sok helyen volt magyar nyelvű étlap is. A szállásadó nagyon kicsit tudott magyarul és így mondta nekünk a tudnivalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!