Horvátországban van a boltokban Túró Rudi? Ismerik?
3
Viszek hűtőtáskát, amúgy is abban visszük a gyümölcsöt, vizet a partra, plusz éjszaka indulunk, reggel 6-7-re érünk le.
Hát, nem tudom. Egy idegentől kapott, többszáz km-t autóztatott tejterméket én nem ennék meg, hanem kidobnám a kukába.
Inkább egy üveg bort vigyél.
Kapnak házi diópálinkát. Szeszt minden évben viszek, de nem bort (hanem pálinkát vagy unicumot), azért Horvátországba magyar bort vinni szerintem eléggé tévedés, Adriába vizet esete, simán verik a magyar borokat a horvátok, de legalábis pariban vannak.
A fentiekből kiderült az is, hogy nem vagyunk teljesen idegenek, most negyedszerre megyünk vissza ugyanoda.
A szállásadótok személyex jóismerősötök, barátotok. Pénzt sem kér? Ezen kívúl nem szokás semmit adni. Nem us értem, hogy jut eszébe ilyen emberekbek. Nem te vagy az egyetlen.
Egyébkènt a Túró Rudi, és utánzatai nem magyar eredetűek. Anno orosz terméket másoltak.
A kóstolós videók nem tudom mennyire manipukáltak, de magyar kaháknál rízből kilenc kiköpte, egy csak fintorgot.
Természetesen kér pénzt, de mivel nagyon kedvesek, normálisak, készségesek, ezért mindig viszek valamit, csak úgy, a normális horvát-magyar viszony kedvéért, ami rombolásáért elég sokat tesz a legtöbb honfitársam. Kis országimázs-javítás.
Ismerem a túró rudi történetét, a Szovjetunióban ismerték meg a magyar elvtársak, de ettől még mostanra tipikus magyar édesség lett. Paradicsomot és paprikát se csak mi főzünk össze , ráadásul kb. csak 200 éve ismerjük ezeket a terményeket, a lecsónk mégiscsak magyar étel lett mára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!