Első tengerparti nyaralásom lesz Horvátba, mit csináljak majd ott?
Én kilométereket gyalogolok a parton, homokozok, bemegyek, úszom, aztán kifekszem a napra, stb. Van olyan, ahol sekély a tengerpart, úgynevezett self ("polc") van a szélén, és órákat lehet "vízilózni". A part érdekes, ha érdekesnek látod. Nézed a hajókat, a többi embert, stb.
Vigyél (vagy vegyél) magas faktorú (50+) naptejet, nagy kalapot, hátadra törölközőt, vagy pólót. Nagyon könnyű a tengerparton leégni, aztán napokig kínlódsz csak.
Aztán lehet várost nézni, főleg este, amikor már hűvösebb van, tök jókat lehet nézelődni, vásárolni, emberekkel ismerkedni, táncos helyre menni. Szerveznek hajókirándulásokat, jellemzően a kikötőben találhatsz ajánlatot.
Én nem tudok úszni, így a víz kevéssé vonz. Háromszor jártam tengerparton. Hogy mit csináltam, ha nem fürödtem?
Pl. kóboroltam a sikátorokban, ejtőztem egy-egy teraszon. Megnéztem az amfiteátrumot, tengerészeti múzeumot. Kimenetem hajócskával delfineket nézni. Bámultam a naplementét és a kifutó halászhajókat. Egyszer egy kápolnából halk ének szűrődött ki. Odasétáltam. Egy kórus próbált. Fantasztikus élmény volt.
Egyáltalán melyik része Horvátországnak?
Mert egyfelől a tengeren kívül is vannak látnivalók. Másfelől pl. a tengerpart nem ugyanolyan mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!