Egy skót szurkoló 41 nap alatt ment Glasgow-ból München-be! Nyugaton tényleg ennyire gondnélküliek és lazák az emberek?
Úgy látom, hogy elég fiatal szóval az én korosztályom (max +5-10 év). Nekem van egy évben 23 nap szabadságom szóval esélytelen lenne, főleg, hogy egyszerre ki se vehetem.
Ezek mégis akkor hogy csinálják? És sok kis egyéb ilyen sztori van, ahol körbeutazzák Európát/a világot.
Hogy tudnak ilyen lazán mégis jó életszínvonalon megélni az emberek, hogy ilyen hülyeségekre is van lehetőségük miközben itthon dolgozik az ember látástól vakulásig? (fizetéstől és pozíciótól függetlenül)
Külföldön egyáltalán nem ritka (főleg bizonyos pozíció szint felett), hogy akár a munkahely is támogatja, hogy valaki hosszabb szabadságra menjen (sabbatical). Főleg ha valaki már régebben dolgozik egy helyen. Az sem ritka, hogy két állás, vagy akár ugyanannál a cégnél előléptetéskor tartanak egy nagyobb szünetet, mielőtt új munkakörbe vetnék magukat teljes erőbedobással.
Annak is kimondottan hagyománya van, hogy az iskolák elvégeztével nem azonnal kezd valaki dolgozni, hanem érettségi/diploma után elutazik akár egy évre is világot látni.
Ahogy már írták, Magyarországon sem ritka, hogy valaki projektmunkákból élve két projekt között, két állás között, vagy akár az egész életét utazás köré szervezve akár teljesen utazva éljen. Több olyan ismerősöm is van, aki utazgat a világ körül és közben a szállodából home office-ból dolgozik.
Olyat is ismerek, aki eladott kocsit, lakást, felesleges cuccokat és egy hátizsákkal utazik a világban - és ugyanígy távmunkából dolgozva keresi a fizetését. Olyan is van, aki utazás közben az épp aktuális helyen keres magának mindenféle kisegítő munkákat, amiből kijön a lakhatás, kaja.
Olyan ismerősöm is van, aki rendszeresen vállal plussz munkákat, túlórát, amiket plussz szabadnapokkal írnak neki jóvá, hogy az alap szabadsága felett több ideje legyen utazni. Mondjuk több hónapra egyben nem szívesen engedik el, de azért két hetes nyaralásokra simán el tud menni többször is egy évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!