Megéri ez az utazás?
kinek mi a véleménye róla, mármint magáról erről a programról és hogy megéri-e?
Szia, a másik Oroszországos bejegyzésben már ezt említetted, ott én írtam hogy Tallinnon keresztül Bécsből olcsó.
Itt az 500.000 forintban háromcsillagos szállás van az árban, és a 6 éjre 70.000 forint a felár ahhoz, hogy négycsillagosban aludhass, ez aranyárnak számít (130.000 forint), nem beszélve a félpanzióról, ami szintén plusz 60.000/75.000 forint lenne, tekintve hogy 3 vagy 4 csillagos szállodában szállnál-e meg.
Nos, alapvetően a négycsillagos szállások félpanzióval 12.000 forint/fő/éj-től kezdődnek Szentpéterváron. Csak reggelivel 10.000 forint/fő/éj-től vannak a négycsillagosak. Nagyon olcsó európai viszonylatban.
Az árban a repjegy 270.000 forint ami szerintem teljesen felesleges, egy ilyen úton nem éri meg a kényelem amit nyújthat mondjuk egy hosszabb repülőúton.
A maradék 225.000 forint tartalmazza a szállást, ami alapvetően kb. 75.000 forintra rúghat maximum, maradt 175.000 forint ami transzfereket, idegenvezetést, városnézést (??? mintha azért amúgy fizetni kellene) tartalmaz, illetve egy belépőt a Péter-Pál erődbe. Nos, ezen az utolsó 175.000 forintos tételen (is) elég nagyot kaszálnak, tekintve, hogy ezek összértéke egy főre levetítve kb 40.000 forint lehet maximum.
Összegezve ha saját magad szervezed az utat, kétszer annyi időt tölthetsz el Szentpéterváron ebből a pénzből, mint amit erre a 7 napos útra szánnál. Szentpétervár óriási, tele látnivalókkal, 2 hét is kevés rá. Én vállalnám a kis munkát ami az ú tervezésével járna, abszolút megéri, kalandos, és tanulsz is közben. Én nem mennék el erre az útra, nem csak azért mert kicsit lehúzás, egyszerűen nem annyira az én typeom az ilyen utazási irodás, szervezett keretek közt történő utazás.
Ami az egyéb megjegyzéseket illeti, maradjunk objektívek. Azért mert valaki meghallja az Oroszország szót, és egyből a putrihoz hasonlítja, magát minősíti. A város alapvetően egy kelet-európai, uniós nagyváros szintjét alsó hangon hozza, minden szempontból. Nyilván vannak olyan orosz helyek (nem is kevés) amikhez képest Tiszabura a Riviéra, de az nem Szentpétervár vagy Moszkva.
Szentpétervár egy világváros. Az egyik legszebb hely, ahol valahova voltam, pedig bejártam a fél világot. Nagyon messze van a putritól, de nem is kelet-európai nagyvárosok alsó szinte.
Mindenképpen érdemes legalább egyszer megnézni. Gyönyörűek az épületek, az Ermitázs már önmagában is fantasztikus program. Az utcán tiszták, rendezettek, az emberek kedvesek, a metró szuper.
Mi egyénileg voltunk, de most lehet, hogy jobb szervezett úttal menni. Az útvonal is jó. Mindenképpen Törökországon vagy Szerbián keresztül menj, ne az északi útvonalakon.
"Mindenképpen Törökországon vagy Szerbián keresztül menj, ne az északi útvonalakon."
Mi a baj az északi útvonallal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!