Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire veszélyes most...

Mennyire veszélyes most Oroszországba utazni?

Figyelt kérdés
Ha én átlagemberként, átlagos nyugatiként megyek ki, akkor mire azámíthatok? Háború van, tudom, de ez az átlagos utazót érinti valamennyiben?
jún. 10. 13:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszi a választ. És te ismered ezeket a keleti régiókat? Utaztál már arrafelé?

Egyébként inkább morális aggályaim vannak. Nem szívesen támogatnám a turizmust Putyin rezsimjében.

Más kérdés, hogy van egy olyan érzésem, hogy a Putyin utáni Oroszországba még nehezebb lesz beutazni...

jún. 11. 13:37
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

9-10 vagyok.

Van egy MCC-s vezetőoktató, aki nemrég utazott Moszkva és Vlagyivosztok között a transzszibériai vasúton, kisebb-nagyobb megállókkal (pl. Jekatyerinburg, Bajkál-tó), erről tartott előadást és 99%-ban pozitív élményei voltak, a maradék 1% pedig a szankciók miatti esetleges kellemetlenségek (drága regjegy, bankkártyás fizetési lehetőség nem megléte). A táj gyönyörű, az emberek pedig rendkívül kíváncsiak, vendégszeretőek.

Ami a morális aggályokat illeti, az 50 USD-s orosz vízummal valóban "Putyin-t támogatod", már ha lehet így fogalmazni, de ha helyi kereskedőktől, szállásadóktól vásárolsz szolgáltatást, azokat az embereket támogatod, akik a háború miatt kicsit nehezebb helyzetbe kerültek.

Nem utolsó sorban pedig nem biztos, hogy az átszámolva maximum, de tényleg maximum 70-80.000 forint ami az orosz államkasszához vándorolhat vissza olyan nagy segítség lenne nekik. Ha az orosz olaj-gáz embargó ellen kampányolnál Magyarországon, valószínűleg azzal többet "segítenél nekik".

Én nem gondolkodnék ilyenekben, biztos vannak olyan emberek akik úgy gondolkodnak hogy utálják Romániát és a románokat, de mégis gyakran járnak Erdélybe. Na ők minden benzinkutas költésükkel, vásárlásukkal ami után áfát fizetnek, a románokat "pénzelik". Hasonló a helyzet itt is.

Élvezd ki amíg nem tolonganak a turisták.

jún. 11. 20:20
 13/13 anonim ***** válasza:

hirdetnek pedig utakat. Pl ez.

[link]

jún. 11. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!