Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szardínia autóbérlés?

Gergo1337 kérdése:

Szardínia autóbérlés?

Figyelt kérdés
Foglaltunk augusztusra Szardíniában autót. Utána láttuk, hogy kell ehhez nemzetközi jogosítvány, útlevél, amik nincsenek, de csinálok. Viszont hitelkártyát is kérnek, ami nincs nekem, és már (gondolom) bonyolultabb csinálni. De teljeskörű biztosítást is választottunk mellé az oldalon, ezért nem értem, hogy miért muszáj ez. Ilyenkor mi a teendő, mondjuk le, keressünk másik helyet, ahol hátha nem kell, foglaljunk ott helyben és reménykedjünk hogy találunk jó árban (ez így 13 ezer forint lett volna, az 5 személyes autó fejenként 2 napra, egy teljeskörű biztosítással együtt)és hogy nem kérnek hitelkártyát. Vagy nem tudom mi a teendő, már az útlevél, nemzetközi jogosítvány is plusz kiadás, nem akartam volna hitelkártyát is csinálni, ügyintézni, még erre is fizetni. Tudom, hogy ezek a költségek eltörpülnek egy ilyen nyaralás költségei között, de nem akarok +3 dologért fizetni csak emiatt. Vannak ezzel kapcsolalatban esetleg tapasztalatotok, véleményetek? Sajnos az van kiemelve, hogy bankkártyát nem fogadnak el, csak a sofőr nevén szereplő hitelkártyát. Vagy van esély, hogy ezt ne vegyék szigorúan? Köszönöm.

jún. 6. 15:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nekem 600 Euró-t terheltek, avis, Herz, Europcar No-Go, mind. Full biztosítás kell, plusz a helyre jellemző+biztosítások példának okáért: mi Izlandon szélvédő plusz biztosítást (felverodo kavicsok) és hamu ellenei biztosítást is vettünk (nyilván magától értetődő). Plusz volt még egy , ami asszem arra terjedt ki, hogyha kinyitod az ajtot és jön a széllökés, és ha kiszakadna az ajtó, akkor biztositva vagy. Szeretném hozzatenni, H mi az egész országot beutaztuk, nem csak a déli parton voltunk meg az autópályás körön.
jún. 7. 17:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Az irodáknak ebben szabad kezük van, mindent ők határoznak meg. Nagy nemzetközi cégek általában drágábbak de engedékenyebbek. Kis helyi cégeknek lehet különleges feltételrendszerük. De ez mind rajta van a cég honlapján. Alkodozni nem érdemes, mert túlságosan kockázatos, lesz a bérelt autód. Itt is, mind bármiben, az adott ügyintéző tudása, beleérző képessége (tehát habitusa) határozza meg a rugalmasságot.

A credit cardot sok cég azért követeli meg, mert probléma (pl. lopás, karambol stb) esetén ott van lehetősége zárolni. Jellemzően ha követelmény is, többnyire nem kell. De ha kérik és nincs, autó sincs.

A magyar bankok ilyesmit elég gyorsan elintéznek, a várakozási idő a plasztikgyártótól függ. Viszont a bank olyan határidőt mond, amit a törvény megenged, de akár 3-4 nap alatt megvan. Szardínia Olaszország része, tehát Unió. Nemzetközi jogosítvány nem kell, a kölcsönzőnél is ennek kell szerepelnie. Ha nem, menj másik céghez, míg le nem vonják a díjat (szokták előre).

A kölcsönző honlapján mindezek biztosan rajta vannak, lehet hogy kissé nehéz megtalálni, de van. Ha mégse, sürgősen hagy ott.

jún. 8. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!