Szardínia autóbérlés?
Nemzetkozi jogositvanyt csak olyan orszagokbol jovoktol kernek, ahol nem latin betus az iras. Eleg sok orszagban bereltem, sosem kertek tolem nemzetkozi jogositvanyt
Utlevelet sem kernek europanban, eleg nekik a szemelyi igazolvany is.
Ha nincs kint a honlapon kifejezetten, hogy lehet beteti kartyaval is berelni, akkor kelleni fog a hitelkartya is, de erdemes veluk beszelni, lehet kisebb kolcsonzoknel rugalmasak, ha amugy is megveszed toluk a teljes koru biztositast
Mi szardínian bereltunk autót és nem kellett nemzetközi jogosítvány.. olyan helyre kell mint Pl Namibia
Lehet kauciót adni, illetve sima kártyát le tudnak terhelni és ha minden ok visszautaljak. Olvas el jól a szerződést, miután atveszitek az autót nézzétek át jól a sérüléseket, dokumentaljatok videóval/fotóval is. A kmóra állást is. Visszaadaskor ugyanígy!
A biztosítás pedig lehetőleg mindenre terjedjen ki, különben szoptok. Másik, inkább helyi cégtől bereljetek, mert a nagy cégek nagyon gcik...
Ezt onnan tudom,hogy autoberlo oriascegnel dolgozott a testvérem. :)
Rendben, köszönöm a tanácsokat.
Ezek az elvárások a lap tetején szerepeltek nagy betűvel sajnos.
Megpróbálom felvenni az ügyfélszolgálatukkal a kapcsolatot, (igazából már reggel írtam nekik), hátha kapok ott pontos választ a kérdéseimre. Köszi a segítséget.
3: pár hete jöttünk vissza nyaralásból. Volt egy kis félreértés az autoberlessel, mert mint kiderült kellett volna hozzá hitelkártya, de mivel a bankkártyamon volt annyi pénz, így azt egyszerűen leterhelte és nem volt vele probléma:) de ez is egy helyi cég volt.
Ha normálisak, akkor nem lesz baj.
4: Mennyit terhelnek ilyenkor?
És csak megnézik, de egyből visszaküldik ezesetben?
Ahogy fentebb is írták nemzetközi jogsi és útlevél biztosan nem kell azzal ne foglalkozz.
A hitelkártya viszont nagyon sokszor kell, éppen ezért szerintem célszerű tartani legalább egyet, a költségét (ami lehet nincs is) simán visszahozzák a visszatérítések. Igényelni sem túl macerás.
Ahogyan az előzők irták a jogsit és útlevelet, az igaz.
A hitelkártyával viszont ne vacakolj, ezer eurós tételt zárolnak, HA egyáltalán hajlandóak betétiel vacakolni. Láttam már kölcsönzőt, amely csakis hitelkártyát fogadott el. Semmi mással nem lehetett kiváltani.
Igazából teljesen változó, hogy mit csinálnak, ha bemondod nekik, hogy csak debit cardod van.
Nekem ezek voltak eddig:
- Nem akarta elfogadni, hívta a főnököt is, de az sem. Átmentem a szomszéd céghez, ahol gond nélkül elfogadták.
- Volt, ahol levonták az önrészt, amit a bérlés után visszautaltak.
- Volt, hogy csak úgy fogadták el, hogy full biztosítást kértem rá.
- Volt, hogy szó nélkül elfogadták.
Szerintem hívd fel az adott irodát és kérdezd meg, hogy elfogadják-e a debit cardot. Ha nem, akkor mondd le a foglalást és keress másik céget, ahol elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!