Kezdőoldal » Utazás » Európa » Schengeni övezeten belül...

Schengeni övezeten belül kapsz pecsétet az útleveledbe?

Figyelt kérdés

2024. máj. 31. 18:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2%
Ha kérsz, akkor igen.
2024. máj. 31. 18:14
 2/14 A kérdező kommentje:

Azt hogy lehet kérni? (Sose repültem még, tényleg nem tudom 🥹)

Megkérdezik ellenőrzésnél?

2024. máj. 31. 18:15
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
nem is kell útlevél
2024. máj. 31. 18:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Normál esetben nem igazán van kitől kérni.
2024. máj. 31. 18:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Akár légi úton, akár a földön léped át a határt, alaphelyzetben nincs határellenőrzés és így nincsenek határőrök sem. Így nincs, aki pecsétet adjon. Ez a repülőtéren is így van, rendőrök csak ott vannak, ahol a Schengeni övezeten kívülre menő járatok utasai mennek át a váró légi oldala fel.

Olyan határon, ahol alapból van határellenőrzés (pl. Román és Szerb határ), de alaphelyzetben nem pecsételnek, ott esélyesebb, hogy kapsz pecsétet, ha kérsz, mert van, aki adjon.

2024. máj. 31. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
25%

2002 óta személyi igazolánnyal utazunk mi, európai polgárok.

PErsze te megpróbálhatod :))))) keress már nekem az egyesült Európán belül egy határátkelőt, ahol határőrt találsz.

Látod milyen szar ügy, ha a faludat nem hagytad el az elmúlt 20 évben? :)

2024. máj. 31. 22:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A Schengeni övezetnek elvileg pont az a lényege, hogy nincs határellenőrzés, sok helyen határátkelő sem, így nincs ki ellenőrizzen és pecsételjen.
2024. máj. 31. 22:53
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi az értelmes válaszokat😊

6, neked mi közöd hozzá, hogy elhagytam e a falumat?😀 anyukámék felneveltek, abból az anyagi helyzetből inkább arra fordítottak, mint az utazásra

Most már saját keresetem van, inkább hálás vagyok, hogy megtehetem

Te meg vigyorogjál tovább, az a te szegénységed ha bunkó vagy

2024. jún. 1. 00:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Járok Angliába, ott sem pecsételnek, pedig ott kell az útlevél, nem elég a személyi igazolvány/jogosítvány. Hamar betelne a havi 10-20 határátépésnél.
2024. jún. 1. 00:46
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

"2002 óta személyi igazolánnyal utazunk mi, európai polgárok."

Pontosabban utazHATunk. Feltételes mód. Nem kötelező a személyi igazolvány használata. Nekem pl nincs is, csak útlevelem és hoppá, európai polgár vagyok én is. Amúgy meg ez a rész sem igaz, nem az "európai polgárság" jogosít fel a Schengeni övezetben való utazásra és a személyi igazolvány használatára, hanem a Schengeni egyezmény. P,usz amit írni szerettél volna az nem az európai polgár, hanem az európai UNIÓS ORSZAG polgára.

2024. jún. 1. 07:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!